Mariborčani so se prvič po izpadu iz kvalifikacij za Ligo prvakov predstavili še v domačem Ljudskem vrtu. V odlični atmosferi so se vijoličasti znesli nad Krškim, saj so gostje štajersko prestolnico zapuščali s štirimi zadetki v svoji mreži.


Pod dva zadetka se je v drugem polčasu podpisal tudi Agim Ibraimi, ki pa po tekmi temu ni želel namenjati preveč pozornosti. “Lepo, danes jaz, naslednjo tekmo nekdo drug, pomembna je zmaga Maribora. Violam bi čestital za rojstni dan. Vsako tekmo sem osredotočen in motiviran, kot da je evropska tekma. Danes je bil moj dan, nadaljevati moram v tem ritmu, se na vsako tekmo maksimalno osredotočiti in dati vse od sebe,” je po koncu obračuna dejal makedonski reprezentant, ki je pohvalil tudi Viole: “Kot sem že dejal, Violam čestitam za rojstni dan. So naš dvanajsti igralec in nas vselej bodrijo.”

Gostujočo mrežo je že v uvodu srečanja načel Jean Philippe Mendy, ki je bil vesel prvenca v letošnji sezoni. “Sem napadalec, pomembno je, da zadevam. Bil sem zelo vesel, da sem pričel z zadetki. To je bil moj prvi zadetek v sezoni, upam, da jih bom po tem dosegel še veliko. Tudi v prihodnjem tednu bom delal trdo, da zadanem še proti Kopru,” se je proti naslednji tekmi, ko Maribor gostuje pri njegovem nekdanjem klubu, že obrnil Francoz.

Za konec nas je zanimalo tudi Mendyjevo mnenje o novem soigralcu Gregorju Bajdetu: “Je dober nogometaš. Šele pričela sva s skupnim igranjem, vendar mislim, da sva se na igrišču dobro ujela.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…