Tekom prejšnjega tedna smo dobili 8 ekip, ki se bodo potegovale za 4 polfinalne vozovnice letošnje izvedbe Pokala Union. Ples kroglic je danes določil tudi pare, ki obetajo kar nekaj razburljivih obračunov. 


Prvi par sestavljata drugoligaša Rogaška in Kety Emmi&Impol Bistrica. Obračun prvo in dvanajsto uvrščenega moštva v 2. SNL je od štirih preostalih parov najbrž največja neznanka. A zagotovo bomo po Nafti v sezoni 2019/20 v polfinalu pokala znova spremljali vsaj enega drugoligaša.

Aluminij bo svojo priložnost iskal proti Kopru. Glede na težave s formo kanarčkov v zadnjem času, zmaga šumarjev morda le ne bi bila tako senzacionalna.

Maribor bo napredovanje v polfinale iskal proti ajdovskemu Primorju. Boginja sreče je bila tudi tokrat naklonjena vijoličastim, saj so Mariborčani edina ekipa, ki se lahko uvrsti v polfinale brez, da bi se vsaj enkrat tekom tekmovanja pomerila z ekipo iz prve lige.

Za vrhunec četrtfinala pa bo zagotovo poskrbel obračun Olimpije in Celja. Kljub enormni prednosti 16 točk, ki jo imajo nogometaši Olimpije pred zasledovalcibiz knežjega mesta, Celjani ne skrivajo svojih ambicij v pokalnem tekmovanju. Zato se lahko nadejamo spektakularnega obračuna najboljše proti najvrednejši ekipi ta hip na slovenskem.

Obračuni bodo odigrani 4. aprila.

V ženski konkurenci bo polfinale na sporedu 19. aprila izžrebani pari pa so:

ŽNK Mura Nona : ŽNK Radomlje Medex

ŽNK Oimpija Ljubljana : ŽNK Ljubljana 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Trebižan
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

To se ni pripetilo že skoraj dvajset let

Letošnje pokalno tekmovanje je po uveljavitvi novega sistema tekmovanja že postreglo s šte…