Finale slovenskega pokala med Olimpijo in Mariborom še naprej buri duhove, tokrat pa je zaradi nekaterih odločitev akterjev na terenu celo presegel slovenske okvirje.


Predvsem pri naših južnih sosedih so se številni mediji razpisali o blamaži Marka Tolića, ki je globoko v sodnikovem dodatku drugega polčasa imel na nogi zmago Štajercev. Njegov strel z bele točke oziroma poskus t. i. panenke je v domovini vijoličaste 44-ice med nogometnimi navdušenci požel salve smeha. Tudi v Srbiji ob spremljanju trenutka izvedbe najstrožje kazni niso mogli verjeti svojim očem. “Želel je dodatno ponižati vratarja Olimpije in to se mu je odbilo v glavo. Tako se ne izvaja enajstmetrovka v finalu pokala, v tem trenutku. Tolić je na zares sramoten način izvedel kazenski strel. Kakšno priložnost je zapravil Maribor,” je med drugim dejal komentator srbskega Sportkluba, na katerem je obračun prav tako bil prenašan v živo. Srbi so posnetek strela objavili na spletno platformo YouTube in ga označili za enega najslabših izvedb najstrožjih kazni vseh časov. Podobno so zapisali tudi mediji v Bosni in Hercegovini. Doslej si je posnetek ogledalo že več kot sto tisoč ljudi v regiji:

Številne komentarje je požela tudi odločitev glavnega delivca pravice Bojana Mertika, ki je globoko v sodnikovem dodatku drugega podaljška Olimpiji podaril najstrožjo kazen. “Zdaj je Bristrić padel. Mislim, da gre za obojestransko vlečenje in potiskanje. On in Guerrico sta pazila drug na drugega. Ne verjamem, da bo lahko Mertik dosodil najstrožjo kazen,” je ob ogledu počasnega posnetka najprej dejal srbski komentator prenosa in razglabljal o tem, da dogodki na terenu več ne spominjajo na nogomet. Odločitev Prekmurca, da pokaže na belo točko, je pospremil s posmehom. Tudi v tem primeru so si objavljeni posnetek ogledali številni privrženci nogometa, YouTube komentarji ljubiteljev nogometa iz regije pa so sami po sebi dovolj zgovorni.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

V finalu prvoligaš proti drugoligašu

Znana sta polfinalna para letošnjega pokalnega tekmovanja. V velikem finalu, ki bo na spor…