Prvi polfinalni obračun Olimpije in Maribora je več veselja prinesel Ljubljančanom. Čeprav so gostje z golom Dareta Vršiča povedli v uvodni fazi drugega polčasa, so zmaji v zaključku derbija pripravili preobrat in z goloma Leona Benka prišli do preobrata. Varaždinec se je proslavil predvsem pri prvem zadetku, ko je Matka Obradovića matiral s t.i. škarjicami.


“Tako poskušam tudi na treningu in na prejšnjih tekmah. Želim zadevati in zmagovati, v prejšnjih tekmah se to ni dobro pokazalo. Vsi se trudimo, ampak včasih ne gre. Danes smo pokazali karakter, sprostili smo se, dovolj nam je bilo negativnosti. Lahko rečemo, da nam je tudi trener vnesel malce sproščenosti. Mislim, da je to ključ za uspeh, da se malce sprostimo in da krenemo od začetka, konec koncev smo izgubili veliko točk, delali nerazumljive napake in izgubljali,” je mojstrovino, ki jo lahko vidite v spodnjem posnetku, pokomentiral osrednji junak domače zmage.

“Zmagali smo, imeli smo dobre priložnosti, lahko bi tudi povečali prednost. Zmagi z 2:1 se ne gleda v zobe in mislim, da imamo dobro prednost pred povratno tekmo. Seveda ni še nič končano, zmago moramo v sredo potrditi v Mariboru,” je bil po tesni zmagi realen izkušeni napadalec, ki pa upa, da bo skalp večnega rivala prinesel tudi preobrat v psihi igralcev: “Upam. Maribora se ne premaga vsak dan. Tudi na prvi prvenstveni tekmi smo pokazali, da lahko igramo z njimi, vendar nas je takratni poraz malce zamajal. Od takrat je vse šlo samo navzdol, upam pa, da bo zdaj krenilo navzgor.”

Benko, ki poudarja, da ima pokal trenutno prednost pred prvenstvom, je tako vnovič spomnil na najlepše čase, ko je bil v reškem dresu najboljši strelec hrvaškega prvenstva: “Pustite to, dajem svoj maksimum, tako na treningih kot na tekmah. Včasih gre, včasih pa ne, ne igram sam, tako kot je tudi danes za zadetek zaslužna celotna ekipa in tudi prej nisem zadeval sam.”

GOL Leon Benko, Olimpija – Maribor 2:1, Polfinale Pokala Slove…

Ste že videli zadetek Leona Benka na prvi polfinalni tekmi #PokalSLO med NK Olimpija Ljubljana in NK Maribor? Verjamemo, da si ga boste ogledali še večkrat.

Objavil/a Nogometna zveza Slovenije dne 5. april 2017

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…