Celjani so morali tudi na povratnem obračunu priznati premoč sosedom iz Velenja, ki so tokrat slavili z izidom 3:1. Knapi so tako po dolgih letih znova napredovali v polfinale pokalnega tekmovanja, kamor so se uvrstili s skupnim izidom 7:1. Celjani so sicer povedli z zadetkom Mihe Zajca, ki je v polno meril v 56. minuti, nato pa je gostujoči strateg Jernej Javornik, ki je tokrat priložnost namenil kombinirani zasedbi, potegnil po nekaj menjavah in Velenjčani so hitro prišli do vodstva, zmage in napredovanja. Dvakrat je v polno meril Dalibor Radujko, enkrat pa se je med strelce vpisal Rajko Rotman.


Pokal Slovenije – povratna tekma četrtfinala. Glavni sodnik: Darko Čeferin.
Celje: Arena Petrol,  gledalcev.
CELJE 1:3 RUDAR VELENJE
Strelci: Zajc (56); Radujko (71, 89), Rotman (75)

Celje: Kotnik, Korošec, Žitko, Centrih, Gobec (63 Vidmajer), Kolman, Jugović, Zajc (75 Jovanović), Verbič, Bajde, Žurej. Trener: Miloš Rus.
Rudar Velenje: Rozman, Jeseničnik, Bubalović, Knezović (54 Dedić), Jahić (61 Kašnik), Stjepanović, Rošer, Firer (70 Radujko), Rotman, Bratanović, Podlogar. Trener: Jernej Javornik.

Tudi prost vstop na Areno Petrol ni bil dovolj velik motiv za celjske ljubitelje nogometa, da si v velikem številu ogledajo povratno srečanje četrtfinala slovenskega pokala, ki je bilo odločeno že po prvih 90 minutah v Velenju. Celjani so začeli srečanje z željo, da se dostojno poslovijo od tekmovanja, v katerem so v zadnjih dveh sezonah prilezli vse do finala, najbrž pa so gojili tudi majhne upe o napredovanju. Maloštevilno občinstvo je prvo priložnost na srečnju videlo šele v 13. minuti, ko je Žurej žogo z glavo poslal preko vrat. Nekaj trenutkov kasneje je poizkušal še Zajc, vendar pa je njegov strel z glavo Rozman brez težav ukroti. Velenjčani so prvič resno zapretili šele po pol ure igre, ko je blizu vodilnemu zadetku bil Bratanović, vendar je Kotnik dobro posredoval in žogo odbil v kot. Tik pred koncem prvega polčasa bi Celjani lahko prišli do vodstva, ko sta lepo kombinirala Verbič in Zajc, vendar je slednji žogo poslal preko vrat.

Domači igralci so v drugem delu nadaljevali s podjetnejšo igro, kar se jim je obrestovalo v deseti minuti nadaljevanja. Zajc je 30 metrov od gostujočih vrat odvzel žogo nasprotniku in naredil nekaj korakov ter se nato odločil za močan strel, ki je končal za hrbtom Rozmana. Le nekaj trenutkov kasneje bi Celjani skorajda prišli do povišanja vodstva, kar bi celotno srečanje zagotovo naredilo bolj zanimivo, vendar je strel Žitka stresel prečko. Velenjčani so nato strnili vrste in 15 minut kasneje je izenačil Radujko, ki je z glavo zaključil lepo podajo Kašnika iz kota. Le dve minuti kasneje so Velenjčani že vodili. Rotman je žogo sprejel na sredini igrišča in ob neaktivnosti domačih igralcev potegnil proti vratom Kotnika ter iz okrog 20 metrov z lepim strelom žogo poslal v daljši vratarjev kot. Zmago za končnih 3:1 je tik pred koncem rednega dela s še enim izjemno lepim zadetkom potrdil Radujko.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znani pari osmine finala

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb osmine finala Pokala Slovenije. …