Velenjski Rudar je z disciplinirano in agresivno igro, dobro so stali na igrišču in tesno pokrivali nasprotnika, nevarni so bili predvsem po bokih in bili zelo konkretni pri zaključevanju, premagali blede Celjane s 4:0. V prvem polčasu sta v 25. in 41. minuti zadela Elvis Bratanović in neustavljivi in najboljši strelec prve lige Mate Eterović. Razpoloženi hrvaški napadalec je nekaj minut kasneje v drugem polčasu iz roba kazenskega prostora dosegel še izjemen evrogol. Nekaj minut pred koncem srečanja pa je visoko zmago domačih in polom Celjanov potrdil še Rajko Rotman. Velenjčani so s štirimi zadetki na pragu polfinala, toda naslednji teden jih čaka še povratno srečanje v Celju.


Pokal Slovenije – prva tekma četrtfinala. Glavni sodnik: Davor Drečnik.
Velenje: Stadion ob Jezeru,  200 gledalcev.
RUDAR VELENJE 4:0 CELJE
Strelci: Bratanović (24), Eterović (41, 49), Rotman (87)

Rudar Velenje: Rozman, Firer (od 77. Stjepanović), Krefl, (od 66. Jeseničnik), Črnčič, Rotman, Kašnik, Bratanović (od 66. Rošer) , Klinar, Radujko, Knezović, Eterović. Trener: Jernej Javornik.
Celje: Kotnik, Korošec, Žitko, Centrih, Gobec, Jugović, Vrhovec, Zajc (od 46. Jovanović), Verbič, Bajde (od 46. Vicente), Čadikovski (od 72. Žurej). Trener: Miloš Rus.

Velenjčani so v uvodnih minutah imeli več od igre, predvsem so napadali preko bokov. Na te podaje pa sta v kazenskem prostoru čakala izjemno nevarna Elvis Bratanović in Mate Eterovič, ki sta gostujoči mladi obrambi povzročala kar precej težav. Celjani proti čvrvstemu nasprotniku niso uspeli razviti svoje igre, njihov napad se je največkrat končal na sredini igrišča, ko so izgubili žogo. Knapi so povedli v 24. minuti, ko je Denis Klinar z desne strani poslal predložek na drugo stran, kjer je najvišje skočil Elvis Bratanović in z glavo s strelom matiral Matica Kotnika. Vodstvo Velenjčanov ni uspavalo, v 27. minuti se je za strel od daleč odločil Leon Črnčič in vratar Kotnik se je moral kar potruditi, da je zaustavil močan strel. V 37. minuti je zapretil Mate Eterović, ki je v kazenskem prostoru lepo sprejel podajoin streljal iz obrata, vendar mimo vrat. Celjska obramba se je krčevito branila, toda drugič so klonili in storili hudo napako v 41. minuti, ko so Velenjčani so povišali na 2:0, potem ko je Mate Eterović odvzel žogo zadnjemu možu obrambe Mateju Centrihu, sam stekel proti Kotniku in ga premagal. Čez dve minute so domači zopet oblegali Celjane, Bratanović je streljal z roba kazenskega prostora, vendar so gostujoči branilci uspeli blokirati nevaren strel in vratar Kotnik je naposled ujel žogo. Kmalu po odmoru so se domači veselili tretjega zadetka v celjski mreži. Hrvaški napadalec Rudarja se je na levi strani kazenskega prostora otresel enega od gostujočih branilcev, nato pa diagonalno sprožil v levi zgornji kot nemočnega Kotnika. Malo kasneje je Ivan Firer zapravil lepo priložnost za povišanje vodstva na 4:0, a se je z izjemno parado izkazal Kotnik. V tem času so si nekaj lepih priložnosti priigrali tudi gostje, vendar so bili Čadikovski, Verbič, Jugovič in kasneje še rezervist Žurej pri zaključnem strelu premalo natančni. Najbližje zadetku so bili v 75. minuti, ko je Igor Jugović zadel vratnico. Visoko domačo zmago pa je v 87. minuti potrdil Rajko Rotman, ki je po dvojni menjavi z Leonom Črnčičem z leve strani kazenskega prostora žogo z diagonalnim strelom poslal v mrežo. Velenjčani so z visoko zmago s štirimi zadetki na pragu polfinala, vseeno pa jih naslednji teden čaka povratno srečanje v Celju.

Foto: Damir Mrkonjić

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura po dveh zadetkih Jovićevića napredovala v naslednji krog

S pokalnim tekmovanjem so pričeli tudi prvoligaši. Kot prvi so na teren stopili nogometaši…