Danes so na sedežu Nogometne zveze Slovenije bili izžrebani pari drugega kroga slovenskega pokala, ki bo predvidoma na sporedu 21. oktobra. Žreb je določil nekaj zanimivih parov, med osmimi tekmami pa je na sporedu tudi en dvoboj prvoligašev. O napredovanju v naslednji krog bo odločala samo ena tekma.


Edini prvoligaški obračun bo odigran na koprski Bonifiki, kjer se bodo kanarčki za napredovanje v četrtfinale udarili z nogometaši Aluminija. Pri obeh ekipah večjih skrivnosti bržčas ne bo, saj ju že v tem krogu čaka tudi medsebojni obračun v državnem prvenstvu.

Lanska prvoligaša Rudar in Triglav bosta ponovno okusila slast igranja na najvišjem nivoju, saj sta oba kluba za nasprotnika dobila prvoligaša. Velenjčani bodo na domačem terenu gostili Maribor, Kranjčani pa pričakujejo državne prvake iz Celja.

Prav tako se bodo na prvoligaški nivo spomnili tudi v Beltincih, Radomljah ter na Ptuju. Beltinci, ki so v prvem krogu iz pokalnega tekmovanja presenetljivo izločili Bravo, bodo doma lovili novo presenečenje, in sicer proti Domžalam. Ptujčani bodo v Zavrču gostili pokalne prvake iz Murske Sobote, medtem ko Radomljani doma pričakujejo sežanski Tabor.

Ljubljanska Olimpija bo v tem krogu gostovala v Brežicah, proti presenečenju letošnje sezone v 2. SNL in klubu, s katerim je v zadnjem obdobju dobro sodelovala. Edini drugoligaški par bo odigran v Lendavi, kjer Nafta pričakuje ravenski Fužinar.

Pari 2. kroga pokala (21. oktober 2020):
Nafta 1903 – Fužinar Ravne
Rudar Velenje – Maribor
Triglav Kranj – Celje
Drava Ptuj – Mura
Beltinci – Domžale
Brežice – Olimpija Ljubljana
Radomlje – Tabor Sežana
Koper – Aluminij

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zadnji klub Zlatka Zahovića do velike nagrade, obračuna proti Mariboru

Sprememba sistema in razširitev pokalnega tekmovanja je nižjeligaškim klubom dala priložno…