Danes je bila odigrana glavnina 1. kroga Pokalnega tekmovanja.  Že včeraj so napredovanje potrdili nogometaši Krškega z visoko zmago v Turniščah.


Enega izmed najzanimivejših dvobojev smo danes videli na Vidmu pri Ptuju, kjer je domači Videm ki nastopa v 3. SNL sever dodobra namučil kranjskega prvoligaša. Po dobrih dvajsetih minutah srečanja so povsem pričakovano povedli Gorenjci, ko je Luko Mikića premagal Afoakwa. Videmčani so dobrih deset minut zatem uspeli rezultat izenačiti, ko je Jalna Arka premagal Marko Zemljarič, ter poskrbel, da sta ekipi na odmor odšli brez prednosti. Dobrih tristo gledalcev v drugem delu ni videlo zadetkov zato je sledil podaljšek. Tudi v prvem podaljšku gledalci niso videli zadetkov. V peti minuti nadaljevanja je Kranjčane v nadaljevanje pokalnega tekmovanja popeljal rezervist Hasanaj. Triglavani so minimalno prednost zadržali do konca drugega podaljška, ter se na koncu veselili napredovanja.

Na Ptuju je ptujska Drava gostila ljubljanski Bravo. V enem izmed derbijev pokalnega tekmovanja so odlično srečanje pričeli gostje, ki so povedli v 6. minuti, ko je Aleksander Šeliga nepravilno ustavil Nukića v kazenskem prostoru, le ta pa je sam izvedel najstrožjo kazen, in Šeligo ugnal za vodstvo. V prvem delu srečanja so bili boljši gostje iz prestolnice, a Šelige niso uspeli več ugnati. Takoj v začetku nadaljevanja je trener Ptujčanov Simon Sešlar opravil dvojno menjavo, njegovi varovanci pa so bili v nadaljevanju nevarnejši, a niso uspeli ugnati Jana Vošnjaka. Napredovanje je dobrih deset minut pred iztekom rednega dela potrdil Lan Piskule.

Še en drugoligaški dvoboj so gledalci videli v Lendavi, kje je Nafta gostila Ankaran Postojno. V prvem delu dobrih tristo gledalcev ni videlo zadetkov, zato pa je bilo toliko zanimivejše nadaljevanje. Po dobrih petih minutah so povedli gostje iz Primorske, ko je Jurico Valentiča ugnal Menegusso. Dobrih deset minut zatem so Lendavčani uspeli rezultat izenačiti, najstrožjo kazen je uspešno izvedel Arpad Vaš. Lendavčani so uspeli rezultat popolnoma preobrnit dobrih deset minut pred iztekom rednega dela, ko je Kristijana Matoševića ugnal Bence Grabant. Prekmurci so minimalno prednost uspeli zadržati do konca srečanja, ter se na koncu veselili napredovanja.

Z kar veliko težavami so se uvrstitve v nadaljnje tekmovanje veselili nogometaši Aluminija. Trener rdeče-belih je resda  proti tretjeligašu iz Grada poslal mešano enajsterico, ki je šok doživela v 38. Minuti, ko je na veselje več kot štiristo gledalcev Luko Janžekoviča premagal Dejan Belna. Sledil je siloviti odgovor šumarov, ki so le dve minuti zatem rezultat izenačili, za izenačenje je poskrbel Tadej Trdina. Dvajset minut pred iztekom rednega dela je rezultat v korist Kidričanov preobrnil Rok Kidrič, ter poskrbel za minimalno zmago Aluminija proti tretjeligašu ter napredovanje v pokalnem tekmovanju.

Brez večjih težav so napredovanje v naslednji krog pokalnega tekmovanja potrdili nogometaši Brd, ki so visoko slavili proti Akumulatorju iz Mežice. Brici so izjemno pričeli srečanje ter povedli v tretji minuti, ko je vodilni zadetek dosegel Franci Perko. Nadaljevanje prvega dela je minilo v duhu dveh zadetkov Sasche Varge, ki je že praktično ob polčasu odločil dvoboj. Dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja je vse dvome o zmagovalcu rešil Jure Bužinel. Nekaj upanja je sicer le minut zatem domačinom vlil Tim Juraj a so Brici v končnici dvoboja odgovorili z še tremi zadetki, še tretjič se je veselil Sacha Varga, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen, za Brice pa sta zadela še Debenjak in Kompara.

Celjani so v Biljah upravičili vlogo favorita, a so domačine zlomili šele v drugem delu. Najprej je Jureta Lipičarjal dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela ugnal Lupeta. Že v sodnikovem dodatku je usodo Biljancev pokopal rezervist Gašer Koritnik.

Na Jesenicah so v tretjeligaškem derbiju Koprčani povsem razorožili Gorenjce. Varovanci Damirja Miliovića so mrežo železarjev že v prvem delu zadeli štirikrat, v nadaljevanju pa povsem nadigrali Gorenjce, saj so mrežo zatresli še osemkrat. S petimi zadetki je izstopal Jaka Štromajer, trikrat je zadel Edi Baša, dvakrat je bil natančen Edin Fatić, po enkrat pa sta zadela Hadžić in Ajkić.

Brez večjih težav je napredovanje v pokalnem tekmovanju potrdila tudi Gorica, ki je slavila pri tretjeligašu Plami Podgrad. Goričani so sicer vse zadetke dosegli v nadaljevanju, ko sta po dvakrat Anžeta Počkaja zatresla Semir Smajlagić in Osuji, enkrat je bil natančen Bužinel.

Napredovanja so se veselili tudi nogometaši prevaljskega Korotana, ki so doma visoko ugnali kranjsko Zarico. Za domače vodstvo je že v 13. minuti poskrbel Tim Küzma, a so gostje le dobrih deset minut zatem uspeli izenačiti, ko je zadel Vid Eržen. Za novo izenačenje je poskrbel ponovno Küzma, za povišanje vodstva pa je še v prvem delu poskrbel Denis Kovačić. V nadaljevanju so Korošci zadeli še dvakrat, natančna sta bila Mitja Petrej in Jan Zamernik, ki sta potrdila napredovanje Korošcev v 2. krog.  

Rezultati 1. kroga Pokala Slovenije

TAB Akumulator : Brda 1:7 (0:3)

120; Juraj 71`; Perko 3`, Varga 19`, 26`, 75`-11m, Bužinel 70`, Debenjak 81`, Kompara 87`

Grad : Aluminij 1:2 (1:1)

400; Belna 38`; Trdina 40`, Kidrič 70`

Drava Dakinda Ptuj : AŠK Bravo 0:2 (0:1)

150; Nukić 6`-11m, Piskule 79`

Videm pri Ptuju : Triglav Kranj 1:2 (1:1)*po podaljšku

300; Zemljarić 32`; Afoakwa 21`, Hasanaj 110`

SIJ Acroni Jesenice : FC Koper 0:12 (0:4)

200; Štromajer 13`, 34`, 58`, 66`, 73`, Baša 21`, 64`, 76`, Fatić 28`, 48`, Hadžić 51`, Ajkić 71`

Plama Podgrad : Gorica 0:5 (0:0)

150; Smajlagić 48`, 51`, Bužinel 56`, Osuji 64`, 93`

Nafta 1903 : Ankaran Posotjna 2:1 (0:0)

300; Vaš 61`-11m, Grabant 80`; Manegusso 50`

Vitanes Bilje : Celje 0:2 (0:0)

200; Lupeta 76`, Koritnik 91`

Korotan Prevalje : Zarica Kranj 5:1 (3:1)

200; Küzma 13`, 36`, Kovačič 43`, Peterj 53`, Zamernik 56`

Šampion : Ivančana Gorica

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pokalni pari določeni, Celjani proti jesenskim podprvakom

V Ljubljani se je danes odvil žreb polfinala Pokala Union. Štirje preostali klubi v letos …