V današnjem popoldnevu se je za večino slovenskih moštev začelo pokalno tekmovanje v sezoni 2020/2021. Aktualni prvaki v tem tekmovanju so nogometaši Mure, ki bodo skušali obraniti lovoriko. Kot je to že v navadi, se najboljša moštva pridružijo šele v osmini finala, zato danes na delu nismo videli Celja, Maribora, ljubljanske Olimpije in prav Mure. Vsi današnji favoriti so se uvrstili v naslednji krog, nekateri suvereno, drugi malo manj.


Koprčani so v Bohinju v malenkost premešani zasedbi odpihnili domačine. Nasuli so jim deset zadetkov, prejeli niso nobenega. Omeniti velja Stefana Sevanovića, ki je dosegel hattrick. Kidričani so gostovali pri Adriji in zmagali z rezultatom 0:2. Radomljani so z 0:8 odpihnili Mons Claudius, junak tekme pa je postal Žan Nikolić s tremi doseženimi zadetki. Velenjčani so z rezultatom 5:1 premagali skromno Čardo. Lendavčani so gostovali v Šenčurju, domov pa odhajajo z sedmimi zadetki v mreži nasprotnikov in brez doseženega zadetka. Drava se je odpravila v bližnji Dravograd in slavila z rezultatom 0:6. V drugoligaškem obračunu so bili nogometaši Fužinarja boljši od Brd, bilo je 3:1 za Korošce. Najtežje delo pa je za nogometaši Triglava in Tabor Sežane. Slednji so sicer slavili z rezultatom 2:1, nasproti pa jim je stala skromna ekipa Bistrice. V Odrancih, kjer je gostoval Triglav pa je šlo celo tako daleč, da smo gledali podaljšek, saj po rednem delu zadetkov nismo videli. Ko je že vse kazalo, da bomo spremljali še loterijo enajstmetrovk je gorenjsko čast rešil Filip Janković v zadnjih sekundah podaljška.

Čaka nas še večerni obračun Brežic in Dekanov, jutri pa sledita še dva obračuna. Domžalčani se odpravljajo k Iliriji, Bravo pa gostuje v Beltincih.

Bohinj 0:10 Koper Adria 0:2 Aluminij Bistrica 1:2 Tabor Sežana Čarda 1:5 Rudar Fužinar Ravne 3:1 Brda Koroška Dravograd 0:6 Drava Mons Claudius 0:8 Radomlje Šenčur 0:7 Nafta Lendava Odranci 0:1 Triglav (po podaljških)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zadnji klub Zlatka Zahovića do velike nagrade, obračuna proti Mariboru

Sprememba sistema in razširitev pokalnega tekmovanja je nižjeligaškim klubom dala priložno…