Letošnje pokalno tekmovanje je po uveljavitvi novega sistema tekmovanja že postreglo s številnimi presenečenji. Nič drugače ni bilo v osmini finala, v kateri se je poslovila kar trojica prvoligašev. Za kar dva kluba sta bila usodna nižjeligaša.


Če izpada Domžal proti Kopru ne moremo šteti za presenečenje, pa lahko za kaj takšnega vsekakor označimo razplet dvobojev v Sežani oziroma v Slovenski Bistrici. Za Tabor je bil usodna Rogaška, medtem ko je Bravo odpravila Bistrica. Med predstavniki osmih najboljših ekip najdemo samo štiri, ki prihajajo iz prve lige. Čast prvoligaške elite bodo v nadaljevanju tekmovanja ob Kopru zastopali še Celje, Maribor in Olimpija.

Preostalo polovico četrtfinalistov predstavljajo Aluminij, Bistrica, Primorje in Rogaška. Omenjena četverica v letošnji sezoni igra v 2. SNL, ob ugodnem razpletu na torkovem žrebu pa bi se lahko kateri od drugoligašev dokopal tudi do vstopnice za polfinale.

Kar polovica nižjeligašev med četrtfinalisti pokalnega tekmovanja je seveda rekord, a ne takšen, ki se je pripetil prvič. Od osamosvojitve Slovenije se je to doslej zgodilo že trikrat, nazadnje pred skoraj dvajsetimi leti. Štirje nižjeligaši so do četrtfinala prilezli v sezonah 1998/99 (Nafta, Paloma, Renče, Šmartno), 2001/02 (Aluminij, Ljubljana, Odranci, Železničar Maribor) in 2003/04 (Bela krajina, Jesenice, Nafta, Rudar Velenje).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so četrtfinalni pari pokala

Tekom prejšnjega tedna smo dobili 8 ekip, ki se bodo potegovale za 4 polfinalne vozovnice …