Olimpija je v finalu Pokalu Slovenije. Mariborčanom kljub pritisku ni uspelo priti do preobrata, ki je bil glede na organizirano igro Ljubljančanov že težko dosegljiv po zadetku Cretuja v 32. minuti povratnega dvoboja. Zdi se, da so zmaji do finalne vozovnice prišli po receptu Maribora, ki je velikokrat čakal na nasprotnika, a tokrat moral napasti,  kar je šlo na roko v obrambi čvrsti Olimpiji.


“Kaj naj rečem?” je v svojem, zdaj že značilnem redkobesednem slogu pričel Hadžić. “Vesel smo, da smo napredovali proti kvalitetnemu Mariboru,” je bil uvodoma kratek nekdanji branilec, ki je svojo ekipo po katastrofalnem vstopu v pomlad uspel dvigniti iz krize. Hadžić je sicer še vedno zgolj v vlogi dežurnega gasilca, a je kljub temu še enkrat ponovil, da ga bolj kot njegova prihodnost zanimajo predstave Olimpije, s katero želi osvojiti pokalni naslov: “Ne gledam na svojo prihodnost. Zanima me zgolj to, da do konca pričnemo zmagovati tudi v prvenstvu in da skušamo osvojiti pokalno lovoriko, kar pa bo blazno težko, ker nas v finalu čakajo dobre Domžale.”

V akciji za zadetek sta bila v vpletena Štiglec in Cretu, ki na prvi polfinalni tekmi nista dobila mesta v začetni enajsterici zmajev. Kako to, da sta tokratno srečanje pričela od prve minute? “To je bila taktična zadeva. V tekmi proti Celju sem nekaterim igralcem namenil tudi nekaj počitka, da bi se pripravili na Maribor, skušali iti čez njih in se uvrstiti v finale,” je odgovoril Hadžić, ki se je dotaknil tudi Cretujeve predstave. Romun je navdušil v februarskem derbiju, nato pa počasi pričel padati v svojih predstavah: “On poseduje določene kvalitete, na nekaterih področjih pa precej peša, vendar počasi prihaja v svojo formo. Mislim, da je kar kakovosten igralec.”

Bo uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja dvignila tudi rezultatsko uspešnost zeleno-belih v državnem prvenstvu? “Velika stvar je, da smo se uvrstili v finale, ampak kot sem že dejal, bom skušal naredit vse, da gremo tekmo po tekmo in izboljšamo formo tudi v prvenstvu ter tudi tam dobivamo tekme,” si je zaželel ljubljanski strateg. Se bodo Ljubljančani po prvem naslovu državnega naslova veselili še krstne pokalne lovorike?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so četrtfinalni pari pokala

Tekom prejšnjega tedna smo dobili 8 ekip, ki se bodo potegovale za 4 polfinalne vozovnice …