Bonifika je bila prizorišče prvega polfinalnega obračuna Pokala Slovenije, v katerem sta se udarili ekipi, ki sta na zadnji prvoligaški tekmi igrišče zapustili sklonjenih glav. Za Koprčane je ta tekma veljala za odločilno, saj so v prvenstvu preveč oddaljeni od mest, ki prinašajo Evropo. Na drugi strani Domžalčani zaradi superiorne jeseni zasedajo drugo mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije, a jim za ovratnik močno dihata Celje in Olimpija.


Pokal Slovenije – prva tekma polfinala. Sodnik: Andrej Žnidaršič.
Koper: Bonifika, 500 gledalcev.
LUKA KOPER 1:0 DOMŽALE
Guberac (5′)
RK: Guberac (32′ – Luka Koper)

Luka Koper: Simčič, Šme, Guberac, Rahmanović (83′ Peševski), Halilović, Črnigoj, Hadžić, Tomić (42′ Štulac), Palčič, Štromajer (65′ Galešić), Pučko. Trener: Rodolfo Vanoli.
Domžale: Vidmar, Horić, Črnic, Horvat (46′ Požeg Vancaš), Trajkovski, Dobrovoljc (61′ Kous), Eterović, Majer, Juninho, Morel, Korun. Trener: Luka Elsner.

Novopečeni strateg Koprčanov Rodolfo Vanoli je bil lahko zelo zadovoljen s pričetkom obračuna, saj so veliko bolj motivirano tekmo odprli domači. Vidmar je moral prvič posredovati že v drugi minuti, ko se je po lepi kombinaciji pred njim znašel Štromajer. Slednji je bil vpleten tudi v naslednji akciji, ko se je rezultat na semaforju tudi spremenil. Štromajer se je znašel v podobni situaciji kot prvič, a tokrat Vidmar žogo le upočasnil, mrežo pa je nato zatresel kapetan Ivica Guberac. Po tem zadetku so se Domžalčani počasi začeli prebujati, a do resne priložnosti niso prišli. Drugouvrščena ekipa prvenstva je v nadaljevanju stavila na predložke v kazenski prostor, ki pa niso obrodili sadov. Kočljiv trenutek za kanarčke je sledil v 30. minuti, ko je do vroče krvi prišlo med strelcem zadetka Gubercem in Morelom. Manjši incident pa je vodil do grobega prekrška kapetana domačih v naslednji minuti in dokončna izključitev v 32. minuti, ko bi naj Ivica Guberac nepravilno zaustavil Matica Črnica. Nov hendikep za domače je bila poškodba Tomića, namesto katerega je Vanoli v igro poslal Štulca. Zaključek prvega dela tekme je pripadel Domžalčanom, ki pa niso resno ogrozili vrat Vasje Simčiča.

Drugi polčas se je začel tako kot se je prvi končal, z jezo na koprski klopi zaradi Žnidaršičeve odločitve. Dolga žoga je bila namenjena Mateju Pučku, ki jo je vratar Vidmar hotel pospremiti izven igralnega polja. Pučko se ni ustavil in presenetil Vidmarja, ki je rokoborsko zaustavil mladega Koprčana in si na njegovo srečo prislužil le rumeni karton. Prvo resnejšo priložnost so si Domžalčani pripravili v 52. minuti, ko je zunanji del mreže zatresel Matic Črnic. Po tej priložnosti so pobudo popolnoma prevzeli Domžalčani, Koprčani so se osredotočili le še na obrambne naloge. Tudi ta tekma je bila pokazatelj, da je največji problem varovancev Luke Elsnerja v realizaciji, saj se rezultat do konca tekme ni spremenil. Vzrok je predvsem v odlični obrambi Kopra, zaradi katere tudi Simčič ni bil preveč zaposlen.

Z današnjo zmago so si Koprčani priigrali minimalno prednost, ki jo bodo branili čez osem dni, ko gostujejo v Domžalah. Pred tem pa se obeta še drugi pokalni polfinale, kjer se bosta pomerila Maribor in Celje.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…