V Tolminu so favoriti za napredovanje nogometaši Celja. Tolminci so v uvodnem krogu pokalnega tekmovanja izločili celjski Šampion, tokrat pa jih doma čaka še dvoboj proti celjskemu prvoligašu. Domači tretjeligaš, realno proti močnejšemu nasprotniku stežka upa na presenečenje, vsekakor pa bo to za Tolmince praznik nogometa v njihovem športnem parku Brajda. Dušan Kosič bo nedvomno v pokalnem tekmovanju ponudil priložnost nekaterim varovancem, ki v prvenstvu manj igrajo, saj jih že v nedeljo čaka izjemno zahtevno prvenstveno srečanje proti ljubljanski Olimpiji v Stožicah. Vse razen napredovanja grofov, bi bilo pravzaprav izjemno presenečenje.


Bistveno bolj zanimivo pa bi moralo biti v Radomljah, kjer bodo mlinarji gostili Gorico. Brez slabe vesti lahko napovemo srečanje drugoligašev za pravo poslastico. Radomljani trenutno igrajo izjemno v sedmih prvenstvenih obračunih še niso okusili poraza. Prav tako so varovanci Oskarja Drobneta v pokalnem tekmovanju zlahka preskočili prvo oviro, saj so s kar 10:0 odpravili Dobrovce. Na drugi strani je pri Goričanih po odhodu Etiena Velikonje malce zaškripalo, varovanci Borivoje Lučiča so pretekli vikend doma doživeli še drugi prvenstveni poraz. Goričani so sicer v pokalnem tekmovanju uvodoma vpisali visoko zmago pri Pesnici, kjer so slavili s kar 5:1. Zagotovo se v športnem parku v Radomljah obeta izjemno zanimiv obračun, kjer bi v primeru, da bi obe ekipi igrali s polno postavo o napredovanju zagotovo odločale malenkosti.  

Tudi v Lendavi bomo spremljali drugoligaški obračun za napredovanje v četrtfinale, saj bo domača Nafta gostila Krško. V prvenstvu imata obe ekipi povsem enak točkovni izkupiček, želja obeh ekip, pa je da si zagotovita četrtfinalno vstopnico v pokalnem tekmovanju. Lendavčani so se napredovanja v osmino finala veselili šele po zadetku Vedrana Vinka v sodnikovem dodatku proti tretjeligašu Šenčurju. Na videz so imeli z napredovanjem bistveno manj težav nogometaši Krškega, ki so ugnali prav tako tretjeligaša Grad, a so si napredovanje zagotovili s tremi zadetki v izteku srečanja. Glede na trenutno formo se pod lendavskimi goricami obeta izenačen dvoboj.

Razpored osmine pokala:

Sreda; 11.9.2019

15:30; Tolmin; TKK Tolmin : Celje

15:30; Radomlje; Kalcer Radomlje : Gorica

18:00; Lendava; Nafta 1903 : Krško

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…