Slovenija bo danes v poznih večernih urah dobila novega pokalnega zmagovalca. Na stadionu Bonifika v Kopru se bosta v velikem finalu za prestižno lovoriko udarila Celje in Olimpija. Medtem, ko se jubilejno 30. pokalno tekmovanje počasi zaključuje, pa so na Nogometni zvezi Slovenije tudi uradno sprejeli spremembo tekmovalnega sistema.


Izvršni odbor NZS je pričakovano potrdil napovedano veliko spremembo pokalnega tekmovanja, ki bo od sezone 2022/23 naprej štelo več kot 100 klubov. Sprememba bo, po vzoru na nekatere druge države, slast pokalnega tekmovanja prinesla tudi številnim nižjeligaškim klubom.

V sezoni 2022/23 bodo nižjeligaši najprej odigrali predkrog, nato pa se bodo zmagovalci uvrstili v glavni del tekmovanja, v katerem bo nastopilo kar 120 ekip. Že od prvega kroga naprej bo v konkurenci tudi šesterica prvoligaških klubov. Preostala četverica prvoligašev, ki bo Slovenijo zastopala v evropskih tekmovanjih, se bo tekmovanju pridružila v drugem krogu, v katerem bo nastopilo 64 ekip. Nato bodo klubi igrali na izpadanje vse dokler se dva izmed njih ne uvrstita v zadnji 7. krog oziroma veliko finale. Poseben čar tekmovanju bo dajalo tudi dejstvo, da klubi pred žrebom ne bodo več razvrščeni med nosilce in nenosilce ter da nižjeligaši ne bodo več avtomatično  imeli status domačina. Prav tako bodo tekmeci v vseh krogih med seboj odigrali samo eno srečanje, kar bo še povečalo možnost presenečenj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
  • Znani pari četrtfinala Pokala

    Znani so četrtfinalni pari Pokala Pivovarne Union: Sreda, 27.10., četrtfinale Mura : Bravo…
  • Znani vsi četrtfinalisti pokala

    Včeraj sta bila odigrana še dva pokalna obračuna. Nogometaši Brava so prišli do zmage v Go…
  • Celjani izpolnili svoj cilj

    Nogometaši Celja so včeraj v Sežani z 2:0 premagali domači Tabor in se s tem uvrstili v če…
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani pari četrtfinala Pokala

Znani so četrtfinalni pari Pokala Pivovarne Union: Sreda, 27.10., četrtfinale Mura : Bravo…