Današnja četrtfinalna obračuna ženskega pokala sta minila brez večjih presenečenj. V Bratoncih in Mariboru so slavile domačinke in se v polfinalu pridružile ekipama Olimpije in Krimovk.


V Prekmurju so Beltinčanke na svojem terenu gostile ekipo Radomelj in brez večjih težav prišle do nove visoke zmage v letošnji sezoni. Rušilno moč domačink so Radomljanke, ki so v tekmo vstoile v nekoliko premešani zasedbi, na svoji koži okusile že na samem začetku, saj je Pomurje z 2:0 povedlo še pred iztekom 10. minute. Špela Kolbl, Luana Zajmi in Nina Kajzba so bile junakinje današnjega dvoboja, na katerem so domačinke prevladovale skozi celotno srečanje. Kolblova je zabila po dvakrat v obeh polčasih, Zajmijeva se je med strelke vpisala v 9. in 18. minuti, medtem ko ja Kajzbova dodala zadetek v 31. minuti in za končnih 8:0 še v 68. minuti.

Nekoliko bolj zanimivo je bilo v Mariboru, kjer so domačinke ugnale ekipo Cerkelj z rezultatom 5:1. Gorenjke so bile predvsem v prvem polčasu precej napadalno usmerjene, a je njihovim napadalkam veliko sivih las povzročala odlična Eva Vamberger. Za prvi zadetek na srečanju je z bližine poskrbela Urška Bratuša, ki je zabila v 17. minuti. Deset minut kasneje so Cerkljanke izenačile, potem ko je Neža Bizjak prejela žogo na sredini igrišča ter v samostojnem prodoru prišla pred vrata Vambergerjeve in na koncu domačo vratarko tudi ugnala. Vendar pa veselje Gorenjk ni trajalo dolgo, saj je le dve minuti kasneje z lepim udarcem iz okrog 25 metrov Selma Šabotić svoje moštvo ponovno popeljala v vodstvo. Ista igralka je v 38. minuti nato dodala še drugi zadetek, ko je uspešno izvedla najstrožjo kazen in postavila izid prvega polčasa. Tudi v drugem delu so si več lepih priložnosti priigrale domačinke, ki bi vnovič lahko dosegle zadetek v 63. minuti, a je strel Vite Šiftar stresel prečko. Nova sprememba je nato sledila v 71. minuti, ko je z neposredne bližine zabila Ines Krajnc in se v borbi za žogo tudi poškodovala, tako da je nekaj trenutkov kasneje igrišče morala zapustiti. Za piko na i je s svojim drugim zadetkom v samem zaključku dvoboja posrkbela Bratuša.

Prekmurke in Štajerke sta se z današnjima zmagama v polfinalu ženskega pokala pridružili ekipama Olimpije in Krima. Zeleno-bele so tja napredovale po sreči na žrebu, medtem ko bi Krimovke morale odigrati četrtfinalni dvoboj proti ekipi iz Kopra, a je primorski klub vmes razpadel.

POMURJE BELTINCI – RADOMLJE 8:0 (5:0)
Kolbl (7′, 38′, 47′, 51′), Zajmi (9′, 18′), Kajzba (31′, 68′)

MB TABOR – CERKLJE 5:1 (3:1)
Bratuša (17′, 83), Šabotić (29′, 38′ 11m), Krajnc (71′); Bizjak (27′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…