Na sobotnem derbiju v finalu pokala kontroverznih stvari ni in ni manjkalo. Ena situacija še posebej buri duhove. Malo pred iztekom rednega dela, je Laušić na tla spravil kapetana Olimpije, Elšnika. Ta je nato burno reagiral in mladega Hrvata s hrbta potisnil, slednji pa je nato padel in s tekmo ni več mogel nadaljevati. Mnogi so sicer mnenja, da bi si Elšnik za tak nepotreben manever zaslužil kar direkten rdeči karton, presojo o tem pa puščamo vam samim.


Oglasil se je tudi športni direktor Maribora, ki je sedaj natančno razložil kaj se je dogajalo z mladim Laušićem po tem brutalnem napadu.

“Naš igralec je moral predčasno zapustiti igrišče zaradi pretresa možganov. Ko je Marku Toliću v prvi minuti pokazal karton, ker je stal ob vratarju, sem razumel, da je sodnik zavzel načelo, da bo imel strog kriterij, toda po kakšni logiki potem ni bil temu primerno sankcioniran nalet Elšnika? In ta igralec potem odloči tekmo! Kaj naj razložim Laušiću, ki se je leto dni metal na glavo? Od mene, od trenerja, od vseh je ‘požrl veliko dreka’, da se je prebil v prvo ekipo, nakar ga na tak način odstranijo z igrišča. Vzamejo mu možnost za dokazovanje. Ničesar se ni spomnil, po tekmi ni vedel, kakšen je rezultat. Najbrž ne zaradi prehlada, ker je Elšnik tako hitro tekel mimo njega. Ne razumem. Bolj ko razmišljam, bolj ko gledam posnetke, bolj sem nor,” je povedal Marko Šuler.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

V finalu prvoligaš proti drugoligašu

Znana sta polfinalna para letošnjega pokalnega tekmovanja. V velikem finalu, ki bo na spor…