Z današnjo tekmo med Domžalami in Muro se je zaključil prvi del četrtfinala Pokala Slovenije. Domžalčani so po preobratu slavili s 3:2, povratni dvoboj v Murski Soboti pa bo na sporedu 30. oktobra. 


Napadalni nogomet v Domžalah je obrodil sadove in gledalci so lahko videli kar pet zadetkov. Povedlii so gostje iz Prekmurja, po podaji iz kota v 17. minuti, je žoga na robu kazenskega prostora končala na nogi Nina Koutra, ki je z natančnim strelom ugnal domačega vratarja. Domžalčani so uspeli izenačiti petnajst minut kasneje, ki so prav tako izkoristili podajo iz kota, zadel pa je Nikola Vuyadinovich. Na odmor sta nasprotnika odšla poravnana, na semaforju je bil izzid 1:1.

V nadaljevanju so nogometni navdušeni videli še tri zadetke, domače je v vodstvo v 57. minuti popeljal Matija Podlogar, le ta je izkoristil predložek pred gostujoča vrata, asistiral je Tonči Mujan. Za popoln preobrat je poskrbel Slobodan Vuk v 76. minuti, izkoristil je nezbranost gostujoče obrambe in z natančnim strelom ugnal vratarja Mure, Deana Šafariča. V sodnikovem dodatku je bil izključen Vuyadinović, kljub temu je kazalo, da bodo Domžale povratni dvoboj pričakale se prednostjo dveh zadetkov. Po izvedenem prostem udarcu je bil najvišji v domžalskem kazenskem prostoru Luka Šušnjara in z glavo postavil končni izzid 3:2.

NK Domžale – NŠ Mura 3:2
Vuyadinovich 32’, Podlogar 57’, Vuk 76’; Kouter 18’, Šušnjara 95’
Rdeči karton: Vuyadinovich 94’ 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…