Pod refelketorji se bosta v Stožicah na povratni tekmi Pokala Slovenije pomerila Olimpija in Aluminij iz Kidričevega. Nasprotnika se bosta srečala še trtjič v mesecu aprilu, prvi polfinalni dvoboj je pripadel Olimpiji, v Kidričevem so slavili z 1:2.


V letošnji sezoni so zeleno-beli že štirikrat igrali s Šumarji, slavili so na treh, medtem ko so ob zaključku jesenskega dela v Kidričevem poraženi kar s 6:2. Pred devetimi dnevi je Olimpiji zmago v Kidričevem prinesel Goran Brkić, ki je dosegel oba zadetka, obakrat je v polno meril v prvem polčasu. Glede na to, da aktualni državni in pokalni prvaki zaostajajo za vodilnim v prvenstvu že 12 točk, imajo lepe možnosti za preboj v finale Pokala in obrambo naslova v Celju. Trener Ljubljančanov Safet Hadžić se zaveda, da morajo njegovi varovanci tudi v Stožicah potrditi napredovanje v finale: “Če nisi pravi in tekme ne začneš maksimalno, se lahko zgodi spodrsljaj. Tekma bo težka in lahko zgodi vse, saj je razplet odvisen tudi od dnevne forme in faktorja sreče. Tekme se moramo zato lotiti pazljivo. Samozavest je na visoki ravni, a moramo se pripraviti maksimalno, saj gre za tekmo na izpadanje, tako da si ne moremo privoščiti spodrsljaja.”

Aluminij je v soboto kljub številnim priložnostim poražen v Celju, z neposrednim konkurentom za tretje mesto. Ob tem so še drugič zapored izgubili in padli na šesto mesto na prvenstveni lestvici. Nogometaši Aluminija so imeli nekaj težav z učinkovitostjo v napadu, saj ob dveh porazih niso uspeli zatresti nasprotnikove mreže. Kljub vsemu ima Aluminij možnosti napredovati v drugi zaporedni finale, saj imajo ob minimalnem porazu na domači zelenici še aktiven rezultat. 

Lahko Aluminij preseneti na tretjem gostovanju v Stožicah v letošnji sezoni, ali bo Olimpija še tretjič zapored igrala v finalu?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…