Za prvo finalno vstopnico sta se danes v povratnem polfinalnem dvoboju na celjski Areni Z`dežele pomerila Celje in ljubljanska Olimpija. Potem ko so si Ljubljančani že v prvi tekmi priigrali rezultatsko prednost, so v Celju potrdili vstopnico za finale pokala.

V srečanje sta obe ekipi vstopili dokaj previdno. Nekaj več so od igre v prvem delu imeli zmaji, ki so v 42. minuti tudi povedli. Potem ko je Alves podal iz kota, je bil najvišji v skoku Aris Zarifović, ki je iz kakšnih šestih metrov z glavo premagal nemočnega Matjaža Rozmana.

V nadaljevanju bi pričakovali, takojšnjo ofenzivo Celjanov, a so bili nevarnejši zmaji, ki so po dobrih desetih minutah nadaljevanja ogrozili Rozmana, ko je poskušal Leon Benko iz kakšnih 15 metrov. Le dve minuti zatem se je ponovno v lepi priložnosti znašla Olimpija, vendar je Čanađija streljal mimo vrat.

Celjani so si priložnost za izenačenje priigrali v 59. minuti, ko je po podaji iz kota poskušal Elvedin Džinić, a je meril preko gola.

Bolj se je srečanje bližalo koncu, bolj so Celjani na silo rezultat preobrniti, osem minut pred iztekom srečanja je z strelom poskušal Amadej Brecl, vendar je bil Ivačić na mestu. V končnici srečanja so si Celjani ponovno priigrali priložnost, za vsaj častni remi vendar je strel Lovra Cveka streljal mimo ljubljanskih vrat.

Že v sodnikovem dodatku bi lahko Ljubljančani potrdili še višjo zmago, vendar je ob strelu Abassa in Kronavetra izkazal Rozman.

Celje : Olimpija 0:1 (0:1) *1:3 – skupni rezultat

Zarifović 42`

Celje: Rozman, Brecl, Stojinović, Džinić, Vidmajer (56` Andrejšaić), Cvek, Pišek, Lupeta, Pečnik (56` Lotrič), Požeg Vancaš, Vizinger (70` Predragović)

Olimpija: Ivačić, Apau, Uremović, Zarifović (63` Ilić), Štiglec, Tomić, Čanađija, Savić, Alves (83` Kronaveter), Davidson, Benko (79` Abass)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija preko Aluminija do dvojne krone

Nogometaši ljubljanske Olimpije so proti Aluminiju v finalu pokala Nogometne zveze Sloveni…