Danes je v knežjem mestu na sporedu povratno srečanje polfinala Pokala Slovenije med Celjani in ljubljansko Olimpijo. Na prvem srečanju v Stožicah so si po preobratu prednost priigrali zeleno-beli, ki so slavili z 2:1.


Celjani so na prvi tekmi izkoristili že prvo priložnost in povedli z zadetkom Daria Vizingerja. Napadi gostov se tudi po vodstvu niso umirili in kaj kmalu bi lahko svojo prednost povečali. Česar niso izkoristili gostje, so v svojo prid obrnili Ljubljančani in z zadetkoma Daria Čanađije ter Issaha Abassa poskrbeli za minimalno prednost pred povratno tekmo.

Med tednom je Celje gostovalo v Maribor in vpisalo še en minimalni poraz, aktualni prvaki so slavili s 3:2. Olimpija je prav tako gostovala, vendar so si v Krškem priigrali vse tri točke in še naprej ostajajo vodilni na prvenstveni lestvici. Zeleno-beli bodo skušali nadaljevati pozitiven niz in izboriti finale, katerega bodo konec maja gostile Stožice.

Celjski nogometaši so nazadnjih štirih srečanjih trikrat klonili, nasprotnik jih je vselej premagal z minimalno razliko. Trener Grofov Dušan Kosić pričakuje tudi pozitivne odzive svojega mladega moštva in morda je prav tekma z Olimpijo priložnost za novo dokazovanje: »Čaka nas naslednja v nizu zahtevnih tekem. Fantje se morajo dobro spočiti. Gremo dalje, po dveh takšnih porazih ni enostavno, vendar je moštvo zelo mlado. Mladost se je poznala tudi pri nekaterih odločitvah na tekmi z Mariborom, a če bodo fantje tako nadaljevati, bodo morda prišli tudi rezultati.«

»Ne moremo iti na remi. To enostavno ne bi bilo pametno. To bi pomenilo, da se na tekmo pripravljamo v negativnem kontekstu. Gremo na zmago, izkoristiti priložnosti, ki jih bomo zagotovo imeli. Prisotna je manjša utrujenost, kar je povsem logično. Toda rezultati, vzdušje in forma so zelo dobri, kar odtehta. Fizično smo malce utrujeni, zato pa smo mentalno toliko bolj močni. To je odlika dobrih moštev, kar mi zagotovo smo,« je samozavestno in s polno elana naslednjo pomembno tekmo v nizu napovedal trener Ljubljančanov, Igor Bišćan.   

Celjani so z doseženim zadetkom naredili majhen korak na poti do finala, saj jim za napredovanje zadostuje zmaga z 1:0, vendar ne gre zanemariti dejstva, da Olimpija na zadnjih devetih uradnih srečanjih ni izgubila.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pokalni pari določeni, Celjani proti jesenskim podprvakom

V Ljubljani se je danes odvil žreb polfinala Pokala Union. Štirje preostali klubi v letos …