Nogometaši ljubljanske Olimpije so proti Aluminiju v finalu pokala Nogometne zveze Slovenije po državnem prvenstvu osvojili še pokalni naslov. Večino dela so Ljubljančani opravili že v prvem delu, ko so si zagotovili dva zadetka prednosti. Po začetnih desetih minutah nadaljevanja, ko so bili boljši nasprotnik Štajerci, so na igrišču ponovno zagospodarili zmaji, ter se na koncu veselili izdatne zmage ter po naslovu državnih prvakov še pokalnega naslova.


Ljubljančani so srečanje pričeli podjetnejše, ter počasi ter potrpežljivo pritiskali proti vratom Kidričanov. V začetnih desetih minutah smo na vsaki strani videli po eno pol priložnost. Strpna igra se je zmajem obrestovala v 18. minuti igre, ko je Ricardo Alves lepo podal, Leon Benko se je ob Martinoviću izjemno znašel in iz pol voleja krasno zadel za vodstvo Ljubljančanov. Vodstvo ni uspavalo zmajev, ki so še naprej igrali podjetneje, le dve minuti po vodstvu, bi lahko zeleno-beli vodstvo povišali a je Jakšić žogo izbil iz golove črte. V 35. minuti so zmaji le uspeli kronati terensko premoč, ter povišali svoje vodstvo. Savić si je po dvojni podaji priigral veliko prostora prišel sam v kazenski prostor, ter z ostro in natančno podajo našel Roka Kronavetra, ki je premagal Kovačića iz kakšnih sedmih metrov. V 42. minuti bi lahko zmaji še povišali svoje vodstvo, ponovno je lepo dal Savić, Benko je prišel do strela, a je Kovačić s skrajnimi močmi žogo izbil v kot.

V nadaljevanju so le odločneje krenili v igro Kidričani, kar se jim je obrestovalo že v peti minuti nadaljevanja. Najprej je do strela prišel Horvat, a je Ivačić njegov strel iz strani odbil, žoga je prišla do Tahiraja, ki mu ni bilo težko zadeti, ter znižati rezultata. Tudi po znižanju rezultata je Aluminij igral napadalno, a jih je po hitrem protinapadu v 58. minuti presekal nov zadetek Leona Benka. Najprej je do žoge prišel Savić, ki je v kazenskem prostoru našel Alvesa, ta je žogo spravil do samega Benka, ki je iz bližine zadel še drugič na srečanju. V 66. minuti je Ricardo Alves praktično že odločil zmagovalca Portugalec se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, žoga pa je zadela levi zgornji kot vrat Kovačića. V 68. minuti so bili Kidričani ponovno blizu znižanja rezultata, a je Jurčevićev strel iz bližine blokiral Apau. V 75. minuti so se ponovno v priložnosti znašli Kidričani, Francesco Tahiraj je poskušal iz roba kazenskega prostora a je žoga zletela mimo desne vratnice. V 80. minuti so zmaji zadeli še petič, po podaji Abassa je iz roba kazenskega prostora po tleh zadel Goran Brkić. V 84. Minuti so zmaji udarili še enkrat, po lepi globinski podaji se je sam pred Kovačićem znašel Issah Abass, ki u ni bilo težko zatresti mreže.

 

NK Aluminij : NK Olimpija 1:6 (0:2)

Benko 18`, 58`, Kronaveter 35`, Alves 66`, Brkić 80`, Abass 84`; Tahiraj 50`

NK Aluminij: Kovačić, Jakšić, Martinović, Zeba, Ploj (46` Rogina), Tahiraj, Jurčević, Petrovič, Krajnc, Horvat,Ibrahim Mensah (79` Nunić)

NK Olimpija: Ivačić, Apau, Ilić, Uremović, Štiglec, Čanađija, Miškić, Savić, Alves (69` Brkić), Kronaveter (62` Kapun), Benko (63` Abass)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…