V četertek zvečer bo znan zmagovalec tekmovanja Pokala Slovenije, v finalu se bosta pomerila največja rivala, prvaki iz Maribora in Olimpija. Ljubljančani branijo lanskoletni naslov, medtem ko se bodo Mariborčani potegovali za jubilejno deseto pokalno lovoriko.

V ravnokar zaključenem nogometnem prvenstvu sta se ta dva nasprotnika udarila štirikrat, dve zmagi so si priigrali zeleno-beli, enkrat so slavili Mariborčani, dvoboj v Stožicah pa se je končal brez zmagovalca in brez zadetkov. Ljubljančani so sezono zaključili na drugem mestu in bodo v Celju skušali osvojiti drugi zaporedni pokalni naslov, pri čemer jim ne bo pomagal njihov najboljši strelec Rok Kronaveter, ki prihodnjo sezono ne bo nosil zeleno-belega dresa. 

“Pred nami je težko srečanje, saj je Maribor kakovosten tekmec s svojo filozofijo, a mi bomo poskušali dobiti tekmo, od sebe pa bomo morali dati 200 odstotkov. Pričakujem poln stadion in da bodo navijači s svojim navijanjem dodatno spodbudili igralce,” je lov na obrambo naslova napovedal streteg Ljubljančanov, Safet Hadžić. Kljub nekaterim odsotnostim, Hadžić zaupa svojim varovancem in pričakuje od vsakega stoodstotno pripravljenost: “Vsi tisti, ki bodo v kadru, se bodo morali dokazati. Olimpija je velik klub in vsi igralci, ki so v njem, morajo biti kakovostni. Jaz zaupam v svoje igralce in verjamem, da bodo vsi tisti, ki bodo v četrtek igrali, dali od sebe maksimum.” Na novinarski konferenci pred pokalnim finalom je svoje videnje predstavil tudi Asmir Suljić, s štirim zadetki in dvanajstimi asistencami eden najboljših posameznikov v ljubljanskem taboru: “V četrtek bomo imeli priložnost za osvojitev lovorike in smo pripravljeni na dvoboj z Mariborom. V tej sezoni smo že pokazali, da z Mariborom lahko in znamo igrati in upam, da bo pokal spet v Ljubljani.”

V taboru vijoličastih so po vrnitvi naslova v Maribor vsekakor bolj zadovoljni in pripravljeni narediti vse, da osvojijo dvojno krono. Trener Darko Milanič ne bo mogel računati na poškodovanega Dareta Vršiča, vprašljiv pa je nastop Gregorja Bajdeta.  V svojem slogu je nov dvoboj z Olimpijo napovedal Milanič: “Čaka nas zahtevna, lepa tekma. Pokalni finale proti največjemu tekmecu ima dodaten naboj, v katerem pa imamo le eno željo, dvigniti trofejo. Ob koncu zahtevne sezone fantje, razumljivo, niso v optimalnem stanju. A so v zelo dobrem glede na trenutno obdobje. Delovna vnema na treningih je na visokem nivoju, veliko se tudi pogovarjamo o tej zadnji tekmi. Verjamem, da bodo vsi igralci našli osebni motiv in znova usmerili vse moči v uspešno skupno zgodbo. Trofej nikdar ni dovolj, ves čas je pri moštvu opazna želja, da osvoji tudi pokalno lovoriko.”

Na močno podporo Viol računa Dino Hotić, ki je v prvenstvu dosegel devet zadetkov in vpisal šest asistenc: “Za gledalce bo super, bližina Celja bo poskrbela za še večjo podporo z naših delov tribun. Utrip slačilnice je pozitiven. Vsi smo osredotočeni na to tekmo, prejšnji derbi je pomenil naš slab dan, šli smo dalje in zmagali takoj že na naslednji tekmi v Celju ter postali prvaki. Imamo priložnost za še eno lovoriko, storili bomo vse, da jo izkoristimo in proslavimo z navijači še en velik uspeh.”

V večernih urah bo znano, ali bo Olimpija osvojila svoj drugi naslov in ga hkrati tudi obranila, ali pa bodo Mariborčani z dvojno krono proslavili jubilejni deseti naslov pokalnih prvakov.

Naloži več sorodnih novic
  • Nova okrepitev Primorcev

    Sežanci so danes predstavili še četrto okrepitev prestopnega roka. V vrste Primorcev je pr…
  • Najboljši strelec Mure na Poljsko?

    V lanski sezoni je bil najboljši strelec Mure Rok Sirk, ki se je znašel tik pred prestopom…
  • Curanovič zapustil Kranj

    Izkušeni vratar Darjan Curanovič je zapustil kranjsko zasedbo in se seli v Črno goro, kjer…
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Opravljen žreb tudi za Pokal Slovenije

Danes je bil na sedežu Nogometne zveze Slovenije opravljen tudi žreb za Pokal Slovenije. P…