Kar se je napovedovalo že dlje časa se je danes tudi uresničilo. Navijaška skupina Viole Maribor je namreč sporočila, da se ne bo udeležila tekme superpokala, ki bo 7. julija v Celju in na kateri se bosta pomerila državni ter pokalni zmagovalec Maribor in drugouvrščena ekipa minulega prvenstva Olimpija. Kot glavni razlog so navedli dejstvo, da so Mariborčani v lanski sezoni na domačih tleh osvojili vse kar se je osvojiti dalo in je tako ta tekma popolnoma nepotrebna in brezpredmetna.


Koliko gledalcev bo 7. julija prisotnih na nevtralnem terenu v Celju ni znano. Bo pa tekma zagotovo minila brez dveh največjih organiziranih navijaških skupin pri nas, saj so se za bojkot odločili tudi ljubljanski Green Dragonsi.

Celotno izjavo mariborskih navijačev si lahko preberete spodaj:

Brez Viol na “superpokalu”

Navijaška skupina Viole Maribor 1989 sporoča, da se ne bo udeležila tekme superpokala med NK Maribor in NK Olimpija, ki bo na sporedu 7.7.2013, v Celju.

Skupina je mnenja, da tekma ni smiselna, kajti Maribor je drugič zapored osvojil tako prvenstvo, kot pokal, zato se lahko za superpokalno lovoriko pomerita zgolj t.i. prva in druga ekipa vijoličastih. Ker pa temu ni tako, nas ne bo. Ne moremo se znebiti občutka, da je omenjena tekma delegirana zgolj zato, da se ustvari (vsaj) priložnost za osvojitev lovorike, čeprav drugorazredne. V katerih klubskih vitrinah kraljujejo pajki pa je tako splošno znano dejstvo.

S športnimi pozdravi!  

VIOLE MARIBOR

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znani pari osmine finala

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb osmine finala Pokala Slovenije. …