V četrtfinalu tekmovanja Pokala Slovenije bosta na Stadionu Matije Gubca moči merila domači Krško in Aluminij. Glede na stanje na prvenstveni lestvici veljajo Kidričani za tihega favorita, a se je že mnogokrat izkazalo, da v pokalnem tekmovanju ne napredujejo zmeraj bolje uvrščeni v prvenstvu.


Krčani so v prvem krogu visoko premagali Turnišče, na gostovanju so slavili kar z 0:8. V naslednjem krogu so z 0:3 premagali Celjane in se uvrstili v četrtfinale. V lanski sezoni so Krčani tekmovanje zapustili že v drugem krogu, ko je s 3:2 slavila Krka, tako da so letos že stopili stopničko višje. 

Lanskoletni finalisti so imeli nekaj več težav v prvem krogu, po preobratu so z 1:2 premagali Grad, nato pa z 0:3 slavili v Prevaljah. V lanskoletnem tekmovanju so bili v tretjem krogu boljši od Krke, ki je bila boljša od jutrišnjih nasprotnikov. Letošnji prvenstveni dvoboj so dobili šumari, tri točke so osvojili z minimalno zmago, z rezultatom 1:0. Edini dosedanji medsebojni dvoboj v pokalnem tekmovanju so dobili Kidričani, v sezoni 2004/05 so na domači zelenici slavili s 5:1.  

Lahko Krško prvič letos premaga Aluminij, ali bodo šumari stopili korak bližje polfinalu?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pokalni pari določeni, Celjani proti jesenskim podprvakom

V Ljubljani se je danes odvil žreb polfinala Pokala Union. Štirje preostali klubi v letos …