V Murski Soboti smo v prvi četrtfinalni tekmi dobili prvega polfinalista. Pred več kot tisoč gledalci na Fazaneriji je Mura tudi v drugi tekmi ugnala Gorico.

Črno-beli so imenitno pričeli srečanje in že v 6. minuti povedli, ko je za vodstvo poskrbel Amadej Maroša. Vendar so varovanci Mirana Srebrniča hitro odgovorili in dobrih deset minut kasneje uspeli rezultat izenačiti, Matka Obradoviča je premagal Matija Kavčič.

Foto: Blaž Weindorfer

Muraši so tudi v nadaljevanje drugega polčasa vstopili izjemno in v šesti minuti nadaljevanja še drugič na srečanju povedli, za novo vodstvo je poskrbel Tomi Horvat, za katerega je bil to prvi zadetek v soboškem dresu. V 65. minuti so črno-beli razblinili vse dvome Goričanov o podvigu, ter potrdili napredovanje v polfinale pokala, ko je mrežo gostov zatresel Žan Karničnik. Dobrih osem minut pred iztekom rednega dela so Goričani postavili končni rezultat, zadel je Semi Smajlagić.

Foto: Blaž Weindorfer

Muraši so tako prvi, ki so si v današnjem popoldnevu zagotovili napredovanje v polfinale pokala.

Mura: Obradović, Pucko, Bošković, Rebernik, Maruško (76` Kouter), Lorbek (66` Kozar), Maroša, Horvat, Karničnik, Šušnjara (76` Bobičanec), Kurbus

Gorica: Sorčan, Curk, Celcer, Grudina, Kolenc (63` Jermol), Kotnik, Filipović, Osuji (72` Smajlagić), M. Kavčič (46` Tomiček), T. Kavčič, Lipušček

Mura: Gorica 3:2 (1:1) 6:2*

1.300; Maroša 6`, Horvat 51`, Karničnik 65`, Kavčič 17`, Smajlagić 82`

RK: Filipović 92` – Gorica  

*skupni rezultat

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani pari 2. kroga Pokala Slovenije

Danes je bil na sedežu Nogometne zvez Slovenije opravljen žreb parov 2. kroga Pokala Slove…