Nogometaši Gorice so na prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije v Velenju premagali Rudar z 1:0. Pomembno zmago, s katero so se močno približali finalu, je zagotovil Italijan Gianvito Misuraca, ki je zadel v sodnikovem podaljšku. Povratna tekma bo 2. aprila.


Pokal Slovenije – prva tekma polfinala. Sodnik: Davor Drečnik.
Velenje: Stadion ob Jezeru, 700 gledalcev.
RUDAR VELENJE 0:1 GORICA
Strelec: Misuraca (93)

Rudar Velenje: Rozman, Bubalović, Knezović, Klinar (77 Jahić), Radujko, Stjepanović (74 Podlogar), Krefl, Rotman, Črnčič, Eterović, Firer (83 Kocić). Trener: Jernej Javornik.
Gorica: Cordaz, Vanin (64 Širok), Modolo, Favalli, Jogan, Berardocco, Misuraca, Vicente, Finocchio (79 Boniperti), Lapadula (69 Bazzoffia), Coda. Trener: Luigi Apolloni.

V Velenju sta se še drugič v nekaj dneh udarila Rudar in Gorica. Ekipi sta v prvem polčasu pokazali dokaj enakovredno igro. Velenjčani so poskušali s kombinatoriko in predložki v kazenski prostor, Goričani pa so stavili na hitre protinapade in dolge žoge za Lapadulo in Finocchia. V uvodu sta si obe ekipi priigrali nekaj polpriložnosti, prvo lepšo za Gorico pa je v 15. minuti zapravil Massimo Coda z nenatančnim strelom iz kazenskega prostora. Domači so bili najbližje zadetku v 34. minuti, ko se je žoga odbila na rob kazenskega prostora do Aljaža Krefla, ki je streljal ‘iz prve’, a bil malce premalo natančen. Dve minuti pozneje ga je na drugi strani “posnemal” Francesco Finocchio. Najlepšo priložnost pa je v zadnji minuti prvega polčasa zapravil Coda, ko je v kazenskem prostoru prišel do žoge, neoviran z desetih metrov streljal proti vratom in žogo poslal mimo leve vratnice.

V drugem polčasu je sta s streli najprej poskusila Christian Bubalović v 50. minuti, čez nekaj minut pa še Finocchia, a je ostalo pri 0:0. V nadaljevanju sta ekipi igrali večinoma med kazenskima prostoroma, ritem igre je po menjavah upadel in gledalci so spremljali previdno igro, saj nobena stran ni želela preveč tvegati. Alex Cordaz je v 64. minuti moral posredovati po strelu Firerja, vendar brez večjih težav za italijanskega vratarja. V končnici se je igra zopet razživela. V 87. minuti je od daleč premalo natančno meril Dalibor Radujko. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala podobno kot zadnja prvenstvena tekma v Novi Gorici, brez zadetka, pa je bil v tretji minuti sodniškega dodatka po podaji iz kota v gneči najspretnejši Misuraca, ki je potisnil žogo v mrežo, in Gorici priigral pomembno prednost pred povratno tekmo.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Josipović “stopil” v glavo nogometašev Mure, uporabil zvijačo največjih vratarskih zvezd

Osrednja figura pri napredovanju Brava v polfinale pokala je bil prav gotovo mladi vratar …