Nogometaši Gorice so na prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije v Velenju premagali Rudar z 1:0. Pomembno zmago, s katero so se močno približali finalu, je zagotovil Italijan Gianvito Misuraca, ki je zadel v sodnikovem podaljšku. Povratna tekma bo 2. aprila.


Pokal Slovenije – prva tekma polfinala. Sodnik: Davor Drečnik.
Velenje: Stadion ob Jezeru, 700 gledalcev.
RUDAR VELENJE 0:1 GORICA
Strelec: Misuraca (93)

Rudar Velenje: Rozman, Bubalović, Knezović, Klinar (77 Jahić), Radujko, Stjepanović (74 Podlogar), Krefl, Rotman, Črnčič, Eterović, Firer (83 Kocić). Trener: Jernej Javornik.
Gorica: Cordaz, Vanin (64 Širok), Modolo, Favalli, Jogan, Berardocco, Misuraca, Vicente, Finocchio (79 Boniperti), Lapadula (69 Bazzoffia), Coda. Trener: Luigi Apolloni.

V Velenju sta se še drugič v nekaj dneh udarila Rudar in Gorica. Ekipi sta v prvem polčasu pokazali dokaj enakovredno igro. Velenjčani so poskušali s kombinatoriko in predložki v kazenski prostor, Goričani pa so stavili na hitre protinapade in dolge žoge za Lapadulo in Finocchia. V uvodu sta si obe ekipi priigrali nekaj polpriložnosti, prvo lepšo za Gorico pa je v 15. minuti zapravil Massimo Coda z nenatančnim strelom iz kazenskega prostora. Domači so bili najbližje zadetku v 34. minuti, ko se je žoga odbila na rob kazenskega prostora do Aljaža Krefla, ki je streljal ‘iz prve’, a bil malce premalo natančen. Dve minuti pozneje ga je na drugi strani “posnemal” Francesco Finocchio. Najlepšo priložnost pa je v zadnji minuti prvega polčasa zapravil Coda, ko je v kazenskem prostoru prišel do žoge, neoviran z desetih metrov streljal proti vratom in žogo poslal mimo leve vratnice.

V drugem polčasu je sta s streli najprej poskusila Christian Bubalović v 50. minuti, čez nekaj minut pa še Finocchia, a je ostalo pri 0:0. V nadaljevanju sta ekipi igrali večinoma med kazenskima prostoroma, ritem igre je po menjavah upadel in gledalci so spremljali previdno igro, saj nobena stran ni želela preveč tvegati. Alex Cordaz je v 64. minuti moral posredovati po strelu Firerja, vendar brez večjih težav za italijanskega vratarja. V končnici se je igra zopet razživela. V 87. minuti je od daleč premalo natančno meril Dalibor Radujko. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala podobno kot zadnja prvenstvena tekma v Novi Gorici, brez zadetka, pa je bil v tretji minuti sodniškega dodatka po podaji iz kota v gneči najspretnejši Misuraca, ki je potisnil žogo v mrežo, in Gorici priigral pomembno prednost pred povratno tekmo.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znani so četrtfinalni pari pokala

Tekom prejšnjega tedna smo dobili 8 ekip, ki se bodo potegovale za 4 polfinalne vozovnice …