Pri Olimpiji so pred prvim pokalnim derbijem odločili za ‘šok terapijo’, s katero bodo poizkusili presenetiti Maribor, ki spomladi pridno zbira prvenstvene točke in povečuje prednost pred zasledovalci. Vijolice igrajo sproščeno in napadalno, na krilih Vršiča se zdijo zelo suvereni.


Zmajem na roko ne gre niti podatek, da gostje v Ljubljani na večnih derbijih dosegajo boljše rezultate. Mariborčani bodo zagotovo v večji meri igrali na strune povratne tekme v Ljudskem vrtu, medtem ko je za Olimpijo ključna že prva tekma, kar je na novinarski konferenci potrdil tudi dežurni gasilec Safet Hadžić, ki je bil jedrnat: “Jutrišnja tekma je ključna. Biti moramo maksimalno borbeni ter dati vse od sebe. Zagotovo bodo v začetni enajsterici določene spremembe, saj je veliko igralcev poškodovanih, računam pa na tiste mentalno najbolj močne.”

“Danes smo opravili zgolj sproščeni trening. Zaradi stvari, ki se dogajajo, je trening nepomemben. Maribor ima prepoznavno in kakovostno igro, ki jih krasi. Več o tem, kako se jim zoperstaviti, pa ne bi,” dodaja Hadžić, ki želel razkriti dolžine sklenjene pogodbe, veliko pa bo verjetno odvisno tudi od razpleta pokalnih derbijev z Mariborom. Ljubljančani bodo reševali sezono, ki je po katastrofalnem pomladanskem delu za čimprejšnjo pozabo, vsaj kar se tiče prvenstva, saj je štajerski rival verjetno že predaleč.

V Ljubljani se pojavljajo problemi na več ravneh. Zmeda uprave ter nerazumne poteze Milana Mandarića, ki pogosto posega po menjavah trenerjev, ko se niti igralci ne uspejo prilagoditi na delo trenerja, je pustila svoje posledice, nekaj krivde pa je tudi na igralcih, ki so padli v svojih predstavah. “Zavedamo se, v kakšnem stanju je ekipa in potrebno je iti čez to krizo. Tekma z Mariborom je zgodba zase, v prvenstvu je pa Olimpija tam, kjer pač je,” se zaveda izkušeni Julius Wobay.

“Odgovornost za naše rezultate je tudi na nas. Še naprej moramo trdo delati in dvigniti glave. Igralci ne trdimo, da so bili za slabe rezultate krivi bivši trenerji,” Wobayju pritrjuje Benko, ki dodaja, da današnji derbi ponuja priložnost, da se Olimpija reši iz krize: “Začetek nadaljevanja sezone je bil zelo slab, nismo pokazali kakovosti, čeprav smo kvalitetna ekipa. Dogajajo se nam tudi stvari, ki jih nihče ne more pojasniti. Že jutri se ponuja priložnost, da se izkopljemo iz krize.”

Milanič lahko svojo zasedbo zlahka rotira, saj ima za razliko od domačih na razpolago kakovostne igralce. Čeprav ima tudi gostujoči strateg nekaj skrbi pri sestavi enajsterice, poudarja, da verjame v vsakega fanta v kadru in tako gre verjeti, da bo priložnost nocoj dočakal tudi kateri od mlajših fantov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…