Danes ob 20.15 je v Ljudskem vrtu na sporedu četrtfinalni pokalni obračun med Mariborom in Domžalami. O napredovanju v polfinale tudi letos odloča eno srečanje. Tekmeca sta se v četrtfinalu srečala tudi lansko leto, takrat so bili ob Kamniški Bistrici uspešnejši Domžalčani, tokrat pa se jim bodo vijoličasti skušali oddolžiti na domačem terenu.


“Cilj je napredovanje in nadaljevanje uspešne prvenstvene serije v zadnjem obdobju. Na tekmo se pripravljamo kot na prejšnje, igralci se zavedajo, da gre za nekoliko drugačno zgodbo. Ena slaba poteza lahko povzroči težave in odpelje tekmo v neželeno smer, saj bo o zmagovalcu odločala le ena tekma. Verjamem pa, da bomo tudi tokrat natančno opravili zastavljene naloge in uresničili pričakovanja,” je pred obračunom za dejal trener Maribora Radovan Karanović. O prihajajočem obračunu je za klubsko spletno stran spregovoril tudi Nemanja Mitrović, ki pokal vidi kot bližnjico za izpolnitev glavnega cilja vijoličastih, uvrstitev v Evropo:

“Zdaj smo pokrbeli za večjo stabilnost, iz tekme v tekmo narašča tudi samozavest, rezultati pa delajo ekipo boljšo. Pokalno tekmovanje je v letošnji sezoni specifično, odloča ena tekma, kar je lahko po eni strani dobro, po drugi pa ne. Ena napaka lahko odloči tekmo. Ker ni popravnega izpita, je še večjega pomena popolna zbranost in osredotočenost. Pokal pomeni v tej izvedbi bližnjico do Evrope, saj lahko prideš v treh tekmah z dobro igro in tudi z nekaj sreče po krajši poti do mednarodnega prizorišča. Gre za lovoriko, vsak igralec si, razumljivo, želi med kariero osvojti čim več trofej. Ne bomo delali razlike med tekmovanji, velja kot za prvenstveno: temeljita priprava, natančna analiza nasprotnika in gremo po zmago!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Sinovi burje z novim strategom

Druga liga se je za večino klubov letos končala. V soboto bomo videli še dvoboj zaostale t…