V drugem četrtfinalnem paru smo v domžalskem Športnem parku spremljali pravo srhljivko. Mariborčani so v Domžale pripotovali s prednostjo zadetka iz prve tekme, ki so jo dobili z 1:0.


Po dokaj izenačenem prvem delu prvega polčasa, so dobrih deset minut pred iztekom prvega dela povedli Domžalčani, ko je Kenana Pirića premagal Adam Gnezda Čerin, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu, ki ga je videlo približno tisoč šesto gledalcev.

Tudi v drugem delu so bili podjetnejši vijoličasti, ki so si ustvarili kar nekaj pol priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Dobrih petnajst minut pred iztekom srečanja je sledil bliskovit protinapad Domžal, Ivković je v kazenskem prostoru na nepravilen način oviral Agima Ibraimija, sodnik Andrej Žnidaršič pa je brez oklevanja pokazal na belo točko. Strel iz bele točke je izvedel Senijad Ibričić, ki je Pirića premagal tudi z nekaj sreče.

Sledila je trojna menjava Darka Milaniča, ki je napovedal v sami končnici popolno ofenzivo. Vijoličasti so bili kar nekaj krat blizu zadetka a so bili nenatančni, povrhu vsega, pa glavni sodnik v 83. minuti ni pokazal na belo točko za vijoličaste, ko je Sikošek nepravilno oviral Dos Santosa v kazenskem prostoru.

Ko je večina gledalcev že bila prepričana v napredovanje Domžal pa je na sceno stopil Alexandru Cretu, ter v tretji minuti sodniškega dodatka premagal Ajdina Mulalića, ter vijoličastim zagotovil napredovanje v polfinale pokalnega tekmovanja. Mariborčani so že v naslednjem napadu uspeli priti celo do neodločenega rezultata, ko je z lepim lobom iz dobrih tridesetih metrov končni rezultat postavil Jasmin Mešanović.

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Hodžić, Mujan (71` Ibraimi), Sikošek, Ibričić, Podlogar (91` Žužek), Melnjak, Dobrovoljc, Gnezda Čerin, Vuk

Maribor: Pirić, Klinar, Vrhovec, Pihler (78` Dos Santos), Cretu, Zahović, Bajde (78` Tavares), Rajčević, Mešanović, Viler, Ivković (78` Šuler)

Domžale : Maribor 2:2 (1:0) 2:3*

1.600; Gnezda Čerin 36`, Ibričić 76`; Cretu 93`, Mešanović 94`

*skupni rezultat

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pokalni pari določeni, Celjani proti jesenskim podprvakom

V Ljubljani se je danes odvil žreb polfinala Pokala Union. Štirje preostali klubi v letos …