Jutri bo na sporedu derbi pokalnega četrtfinala. V prvi četrtfinalni tekmi se bosta v Ljudskem vrtu pomirila Maribor in Domžale. Srečanje v Ljudskem vrtu se bo pričelo ob 16:30 uri, pravico pa bo delil Roman Glažar.


Vijoličasti prvo četrtfinalno tekmo proti Domžalam pričakujejo po zmagi v Novi Gorici s 3:0 in bodo v Ljudskem vrtu poskušali narediti vse, da si pred povratnim obračunom, ki bo osem dni priigrajo prednost. Četa Darka Milaniča igra trenutno zelo dobro, napadalno, in cilj Mariborčanov je zagotovo, da v prvi tekmi ohranijo mrežo nedotaknjeno. Pred prvim obračunom je za uradno spletno stran vijoličastih Aleks Pihler poudaril, da se v štajerskem taboru nadejajo dobrega izhodišča pred povratno tekmo: »Pokalnega tekmovanja nismo dali na stranski tir. Dovolj se je spomniti naše zadnje medsebojne prvenstvene tekme, kaj takšnega se zgodi samo enkrat, dva avtogola se več ne moreta ponoviti. Želimo nadaljevati zmagovito serijo. Odločata 2 tekmi, v prvi bo pomembno mrežo ohraniti nedotaknjeno, smo pa vedno sposobni zabiti gol in verjamem, da bomo prišli do dobrega izhodišča pred povratnim obračunom v Domžalah.« Vijoličasti so se v pokalni četrtfinale uvrstili po napredovanju v prestolnici, ko so preobratu izločili vodilno ekipo 2. SNL AŠK Bravo.

Medtem prihajajo Domžalčani v Ljudski vrt po prvenstvenem remiju brez zadetkov v Kidričevem. Pokalni dvoboj bo seveda povsem drugačen od obračuna v Kidričevem, saj Simon Rožman s svojimi varovanci upa na aktiven rezultat pred povratnim obračunom. Domžalčani si seveda želijo napredovanja v polfinale, kot je potrdil tudi Nermin Hodžić za uradno klubsko stran: »Ni potrebno izgubljati besed o kakovosti mariborske zasedbe, o tem pričajo njihovi rezultati. So klub, ki je trenutno v najboljši formi v Sloveniji, igrajo tudi najbolj učinkovit nogomet. Na prvi medsebojni tekmi v sezoni smo nakazali pot in način, kako se lahko kosamo z njimi, tako da se nadejamo, da bomo podobno uspešni tudi tokrat. Verjamemo vase, v svojo kakovost in v to, da nam lahko uspe priti do ugodnega izhodišča. Hkrati se zavedamo, da bo treba prikazati maksimalno borbeno in taktično pravzaprav popolno tekmo. Nekoliko se bo treba znova prilagoditi, predvsem pa ne smemo Mariboru dopustiti veliko prostora. Motivacija pred gostovanjem v Ljudskem vrtu je vselej visoka, vsekakor pa se tja podajamo s pozitivno miselnostjo, da lahko kljub številnim odsotnostim dosežemo dober rezultat. Želja na obeh tekmah je seveda uvrstitev v polfinale.«  Domžalčani so se v četrtfinale uvrstili po prepričljivi zmagi proti tretjeligašu Ivančni Gorici.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pokalni pari določeni, Celjani proti jesenskim podprvakom

V Ljubljani se je danes odvil žreb polfinala Pokala Union. Štirje preostali klubi v letos …