Drevi bosta ekipi Gorice in Maribora odigrali tekmo Superpokala Telekom Slovenije, kot je uradni naslov današnjega obračuna, ki se bo v novogoriškem Športnem parku pričel ob 20:15. Mariborčani napadajo četrti naslov in branijo dve zaporedni zmagi, Goričani pa bi z nocojšnjo zmago po letu 1996 drugič osvojili superpokalni naslov.


“V tekmo bomo šli tako kot v soboto, z željo po zmagi in presenečenju. Vemo, da bodo imeli Mariborčani več možnosti pri osvežitvi ekipe. V tekmo je potrebno iti samozavestno in jo poizkušati dobiti. Fantje bodo morali preteklost odmisliti, vsako nova tekma je priložnost za novo dokazovanje in v temu duhu se bomo pripravljali tudi na sredino tekmo,” je že po sobotnem obračunu v Ljudskem vrtu, ko so Goričani doživeli še četrti poraz v državnem prvenstvu, dejal Luigi Apolloni, ki tudi ne bo imel pestre igralske izbire, saj novinci z izjemo bočnega branilca Lorenza Pasqualinija še niso bili registrirani. Precej večjo izbiro ima na drugi strani mariborski strateg Ante Šimundža, ki je moštvo na sever Primorske popeljal že včeraj, a danes zagotovo ne bosta nastopila Agim Ibraimi in Arghus. Prvi zaradi povišane telesne temperature še ni pripravljen na največje napore, drugega pa mučijo želodčne težave. Kljub bo status favorita na strani Štajercev, ki si želijo osvojiti prvo lovoriko v novi sezoni: “Stanje je obetavno, verjamemo v svoje sposobnosti. Vsi dosedanji cilji so uresničeni, ampak še naprej ostajamo na trdnih tleh, saj se zelo dobro zavedamo, da je pred nami še ogromno izzivov. Za nas je vsaka naslednja preizkušnja najpomembnejša, priprave so temu primerne. Cilj je znan. Vedno je lepo osvojiti lovoriko, ki bi pomenila tudi dodatni zagon za naprej.”

“Nočem gledati na zgodovino, gledamo iz tekme v tekmo, vsaka prinese nekaj novega in je zgodba za sebe. Novi igralci, drugačna postavitev na igrišču in potrebno se je postaviti kot sam najbolje znaš. Verjamem, da lahko tudi v sredo tekmo zmagamo in prvo lovoriko v novi sezoni pripeljemo nazaj v Maribor,” je po sobotni tekmi dejal Aleš Mertelj, ki bi se v primeru, da se bo Šimundža tudi tokrat odločil za mešano zasedbo, znašel v začetni enajsterici. Zmage si želijo tudi v goriškem taboru, kar je za spletno stran kluba poudaril tudi kapetan Alen Jogan: “Zagotovo bi bilo lepo domov prinesti še eno lovoriko. To je nova tekma, na kateri bo potrebno dati več kot vse od sebe. Na tekmo se pripravljamo kot na vsako do sedaj, poznamo slabosti Maribora in te bomo skušali čimbolje izkoristiti. Glede na lansko sezono je naša ekipa dokaj spremenjena, nismo še povsem uigrani, prihajajo novi igralci. Kar se nas tiče, se na igrišču še ne poznamo najbolje, kar bo potrebno čimprej popraviti.”

Glavni delivec pravice bo Matej Žganec, v primeru neodločenega izida pa bodo o zmagovalcu odločali streli z bele točke, saj dveh 15-minutnih podaljškov ne bo.

Verjetni postavi
Gorica: Simčič, Širok, Jogan, Kavčič, Pasqualini; Arčon, Johnson, Vetrih, Žigon; Majcen, Makinwa.
Maribor: Handanović; Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler; Sallalich, Filipović, Dervišević, Vršič; Tavares, Mendy.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Josipović “stopil” v glavo nogometašev Mure, uporabil zvijačo največjih vratarskih zvezd

Osrednja figura pri napredovanju Brava v polfinale pokala je bil prav gotovo mladi vratar …