Včeraj in v torek smo dobili imena šestih četrtfinalistov pokalnega tekmovanja. Najbolj napeto je bilo v Kranju, kjer sta moči merila Triglav in Domžale. V zanimivem obračunu ni manjkalo priložnosti, niti zadetkov, potnika v četrtfinale pa so odločile šele enajstmetrovke, kjer so višek izkušenj izkoristili Domžalčani.


Kljub izpadu iz pokalnega tekmovanja, je bil domači strateg Siniša Brkić po tekmi zadovoljen z igro svojih varovancev, ki so se vodilnemu moštvu državnega prvenstva odlično upirali, zato svojega moštva ni pozabil pohvaliti: “Znova je bilo izjemno prijetno igrati s prvoligašem, za nameček še z vodilno ekipo na lestvici, ki jo vodi odličen trener. Res je, ponosen sem na fante, pokazali so junaško in atraktivno nogometno predstavo, vseeno pa seveda ostaja nekaj grenkega priokusa, ker smo zaključili s pokalnim tekmovanjem.” Strateg gorenjskega kluba je priznal, da je igranje s prvoligašem nekaj povsem drugega, kot igranje v drugoligaški konkurenci, v kateri se Kranjčani letos borijo za ekspresno vrnitev v prvoligaško druščino: “Že od začetka je bilo evidentno, da je to popolnoma nekaj drugega kot igranje v drugi ligi, z vsem spoštovanjem seveda. Tempo je neizmerno hitrejši, igra kakovostnejša, nam pa sta se primerili dve napaki ob prejetih zadetkih. Vseeno smo vseh 120 minut imeli rep in glavo in z borbeno igro bili popolnoma enakovredni. Nato nas je v seriji enajstmetrovk morda sreča malce zapustila, a to ne bo skazilo izjemnega vtisa.”

“Pričakovali smo trenutek, ko se bo naša zgodba zapletla in se bo odvila po drugačnem scenariju kot vseh devet do sedaj. Prejšnje tekme so si bile precej podobne, v Kranju pa je bilo drugače. Imeli smo vodstvo z dvema goloma prednosti, ki smo ga hitro zapravili. V podaljšku smo prišli do novega vodstva, ki ga zopet nismo uspeli zadržati. Ob tem je največja ironija, da nam je zadnji gol dal naš igralec,” je uvodoma dejal Luka Elsner, domžalski strateg, ki pa kljub težko prigaranemu napredovanju ni bil preveč kritičen na račun svojih nogometašev, v pokalnem tekmovanju je pač najpomembnejše napredovanje: “Čeprav se tekma ni odvijala po naših željah, uspešno nadaljujemo zastavljeno pot. Vesel sem, da smo se kljub vsemu prebili čez črn scenarij in to je zelo pomembno. Igralci bodo zaradi napredovanja lažje sprejeli lekcijo kot bi jo v primeru, da bi izpadli. Povsem normalno je, da se zgodi tudi takšna tekma in če bi izgubili, bi bila največja težava v tem, da gre za pokalno tekmo, kjer spodrsljaja ni mogoče popraviti. Z nekaj sreče smo prišli skozi ogenj. Nismo se opekli, čeprav bi se lahko in iz te tekme bomo potegnili veliko naukov. Tudi zaradi tega bomo v nadaljevanju še močnejši.”

Moštvi že v vikendu čakata novi zahtevni nalogi, Domžalčani se bodo v obračunu kroga, že v soboto pomerili z drugouvrščenimi Ljubljančani, Kranjčani pa v nedeljo doma gostijo Veržej, ki med tednom zaradi poplavljenega igrišča ni odigral pokalne tekme z Gorico.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Josipović “stopil” v glavo nogometašev Mure, uporabil zvijačo največjih vratarskih zvezd

Osrednja figura pri napredovanju Brava v polfinale pokala je bil prav gotovo mladi vratar …