Po včerajšnjih uvodnih dveh tekmah, bodo danes odigrane še štiri tekme osmine finala Pokala Slovenije, zanimivo zna biti predvsem v Kranju, kjer bodo gostovali Domžalčani, ki so v letošnji sezoni odigrali devet uradnih tekem. Četa trenerja Luke Elsnerja je vpisala ravno toliko zmag, med osmimi prvenstvenimi je tudi ena pokalna, saj so Domžale sredi avgusta v Šmartnem ob Paki odpravile ekipo domačega drugoligaša. Vodilno moštvo lige tudi tokrat čaka drugoligaš, a bodo Kranjčani zagotovo zahtevnejši zalogaj.


“Težko je oceniti in primerjati ekipi v tem trenutku. Domžale so pokazale konstantnost in zmagale vse tekme do sedaj. Mi še vedno malce nihamo v igri, ampak to niti približno ne pomeni, da se bomo brez boja predali. Na nekaj tekmah smo že pokazali, da znamo še kako dobro igrati in če v sredo to še nadgradimo in sestavimo dva dobra polčasa, tudi mi vsekakor lahko upamo na presenečenje,” je za spletno stran dejal Aleks Pihler, 20-letni vezist, ki so ga Kranjčanom na enoletno kaljenje poslali prav Domžalčani. Štajerec je v domžalskem dresu zbral šestnajst nastopov in dosegel tudi zadetek, s katerim je v uvodu lanske sezone odločil obračun v Novi Gorici, ker gre za člana Domžal, bo srečanje iz tega vidika za Pihlerja še toliko pomembnejše: “Posebna bo zagotovo s tega vidika, ker sem njihov igralec, ne bo pa to na noben način vplivalo na mojo predstavo. Zagotovo bom še dodatno motiviran, skušal bom izdatno pomagati ekipi, da bi bili nemara mi tisti prvi, ki bodo premagali domžalsko ekipo.”

Triglav ni edini kranjski kolektiv, ki se je predstavil v osmini finala pokalnega tekmovanja, že včeraj je Zarica namučila nogometaše celjskega prvoligaša, na nekaj podobnega zagotovo računajo tudi Triglavani, a se Domžalčani, med njimi tudi Kenan Horić, zavedajo pomembnosti obračuna: “Vemo, da v zadnjem obdobju v svojem prvenstvu igrajo zelo dobro. Danes smo opravili analizo in morali bomo biti stoodstotno zbrani skozi celotno tekmo, še posebej zato, ker gre za obračun na izpadanje. Ne sme nam spodrsniti. O zahtevnosti teh tekem nas uči tudi zgodovina, saj so Domžale že večkrat izpadle v začetnem delu tekmovanja. Pristop mora biti stoodstoten.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Josipović “stopil” v glavo nogometašev Mure, uporabil zvijačo največjih vratarskih zvezd

Osrednja figura pri napredovanju Brava v polfinale pokala je bil prav gotovo mladi vratar …