Nogometaši Mure so v četrtek še igrali evropsko poslastico proti nizozemskemu PSV-ju, jutri pa črno-bele že čaka vrnitev v slovensko nogometno realnost. Prekmurce v petem krogu državnega prvenstva čaka težko gostovanje na koprski Bonifiki.


Koprčani so po vrnitvi med prvoligaško elito dokaj solidno pričeli sezono med najboljšimi slovenskimi klubi in imajo po štirih krogih na svojem kontu osvojenih pet točk, kar trenutno zadošča za mesto tik pod zgornjo polovico lestvice. Primorci so v uvodnem krogu z minimalnih 1:0 izgubili v Sežani, a so na poraz odgovorili na dober način ter so v seriji treh tekem brez poraza. Domači remi proti Olimpiji, zmaga v Novi Gorici ter nazadnje še remi na gostovanju pri Bravu, so vse dobra popotnica za obračun proti Muri, ki je v uvodnih krogih prikazala največ in bo za Primorce bržčas najtežja ovira v dosedanjem delu sezone. Proti črno-belim bodo Koprčani morali prikazati zelo dobro predstavo, pomoč pa bodo imeli tudi s tribun, saj bodo prvič letos za gledalce odprte tudi tribune stadiona.

Mura je v četrtek na domačem terenu zaključila z letošnjo evropsko sezono, po seriji tekem brez prejetega zadetka pa so Matka Obradovića prvič uspeli premagati nogometaši PSV-ja in to kar petkrat. Prekmurci so večino dvoboja proti renomiranemu nasprotniku pokazali solidno predstavo, a takrat tudi sreča ni bila na njihovi strani, medtem ko so gostje prikazali izjemno učinkovitost in praktično vsako priložnost uspeli realizirati. Časa za analizo evropske sezone ni bilo veliko, saj že jutri Muro čaka gostovanje na Bonifiki. Ante Šimundža je že takoj po četrtkovem dvoboju razmišljal, da bo po koncu evropske poti za igralce in celoten klub zelo pomemben odziv, ki ga bodo prikazali v Kopru in v naslednjih krogih, tako da bo zanimivo ali je izpad pustil kakšne posledice. Mura je vodilna ekipa državnega prvenstva, na prvih štirih tekmah pa je zbrala tri zmage in remi. Črno-belim so premoč morali priznati državni prvaki iz Celja, Tabor in nazadnje še Gorica, edini točki pa so Muraši pustili na gostovanju pri ljubljanski Olimpiji. Impresiven je bil predvsem način, na katerega so Prekmurci prišli do osvojenih desetih točk, saj njihova obramba v državnem prvenstvu še ni prejela zadetka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zadnji klub Zlatka Zahovića do velike nagrade, obračuna proti Mariboru

Sprememba sistema in razširitev pokalnega tekmovanja je nižjeligaškim klubom dala priložno…