Zvečer se bosta v drugem četrtfinalnem srečanju Pokala Slovenije pomerila prvoligaša Mura in Domžale. Prvi dvoboj v Domžalah se je končal z zmago domačih, slavili so s 3:2.


Dvoboj dveh prvoligašev je napovedal Tilen Klemenčič: “Že na prvem medsebojnem srečanju smo lahko videli, da gre za zelo kakovosten četrtfinalni obračun. Z obeh strani je bila vidna želja po uspehu in nekaj podobnega pričakujem tudi v Murski Soboti, kjer se lahko nadejamo trde, agresivne tekme. V prvenstvu znova nismo tako daleč od vrha, vendar je pot do Evrope vseeno malce lažja skozi pokalno tekmovanje, zato mislim, da lahko nocojšnji dvoboj označimo kot najpomembnejšega v tej sezoni.”

Dejstva, da jih čaka še vsaj devetdeset težkih minut, se zaveda branilec Domžal. Razpored tekem je zelo zgoščen, vendar imajo oboji približno enake pogoje in tudi časa za regeneracijo je nekoliko manj: “Seveda smo zaradi pozitivnega rezultata s prve tekme v boljšem položaju, vendar v tem trenutku, to ne pomeni prav veliko. Sami moramo v vsakem primeru zatresti domačo mrežo in poizkušati tekmo tudi dobiti. Na pot se odpravljamo z željo po zmagi, ter da se nato zasluženo veselimo. V Muri se nam ob zadnjem gostovanju ni izšlo, ampak pokal je zgodba zase. Verjamem, da se bo tokrat razpletlo drugače. Že na prvem dvoboju smo videli, da so premagljivi, zato sem v naš uspeh in preboj v polfinale več kot prepričan. Res, da smo imeli nekaj manj časa za regeneracijo in pripravo kot po navadi, vendar prav tako v nedeljo je svoje prvenstveno srečanje odigrala tudi Mura. S tem se moramo sprijazniti, se dobro pripraviti na spopad dveh prvoligašev in na igrišču dati vse od sebe, saj se lahko le v tem primeru veselimo želenega uspeha.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…