Pokalnega zmagovalca za sezono 2013/14 smo dobili šele pred dobrim mesecem, do pričetka nove izvedbe pokalnega tekmovanja pa sta še dva meseca, kljub temu pa je že znanih vseh 28 klubov, ki se bodo v prihodnji sezoni borili za pokalni naslov.


Ob deseterici klubov, ki so med prvoligaši nastopali v minuli sezoni, bo pokalno lovoriko lovilo še osemnajst finalistov MNZ pokalov. Barve MNZ Lendava bosta branila Nafta 1903 in Odranci, murskosoboško MNZ bosta zastopala Farmtech Veržej in Tromejnik G-Sukič, Aluminij in Drava Ptuj sta finalista pokala MNZ Ptuj, v MNZ Maribor pa se je v finale in s tem v slovenski pokal uspelo uvrstiti Lenartu in Korotanu Prevalje. MNZ Celje zastopata Šmartno 1928 in Šmarje pri Jelšah, sosedski derbi Roltek Doba in Kalcer Radomelj pa je bil na sporedu v pokalu MNZ Ljubljana. Gorenjsko bosta zastopala Šenčur in Zarica Kranj, medtem ko iz Primorske prihaja četverica klubov, Brda in Adria Miren iz goriške podzveze, Jadran Dekani in Tabor Sežana pa iz koprske.

V minuli sezoni sta se v finalu Pokala pomerila Gorica in Maribor. (Foto: Jure Banfi)
Maja sta se v finalu Pokala pomerila Gorica in Maribor. Komu bo uspelo v novi sezoni? (Foto: Jure Banfi)

V prvem krogu Pokala Slovenije bo nastopila tudi šesterica prvoligašev, ki so se v minuli sezoni uvrstili med šestim in desetim mestom, Zavrč, Domžale, Olimpija Ljubljana, Celje, Krka Novo mesto in Triglav Kranj. Maribor, Luka Koper, Rudar Velenje in Gorica, ki so si zagotovili igranje v evropskih pokalih, se bodo tekmovanju priključili v drugem krogu, ki bo predvidoma na sporedu 17. septembra, uvodno dejanje pokalne sezone pa bo na sporedu 20. avgusta.

Pri žrebu parov do vključno drugega kroga, velja sistem nosilcev, ki ga določi Nogometna zveza Slovenije, kluba iz iste podzveze pa se do drugega kroga tekmovanja ne moreta pomeriti med seboj.

UDELEŽENCI POKALA SLOVENIJE 2014/15
MNZ LENDAVA MNZ MARIBOR MNZ KRANJ GORENJSKA PRVOLIGAŠI
Odranci Lenart Zarica Kranj Maribor *
Nafta 1903 Korotan Prevalje Šenčur Luka Koper *
MNZ M. SOBOTA       MNZ CELJE   MNZ GORICA Rudar Velenje *
Farmtech Veržej Šmartno 1928 Brda Gorica *
Tromejnik G-Sukič Šmarje pri Jelšah Adria Miren Zavrč
MNZ PTUJ MNZ LJUBLJANA           MNZ KOPER Domžale
Aluminij Roltek Dob Jadran Dekani Olimpija Ljubljana
Drava Ptuj Kalcer Radomlje Tabor Sežana Celje
Krka Novo mesto
Triglav Kranj
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Josipović “stopil” v glavo nogometašev Mure, uporabil zvijačo največjih vratarskih zvezd

Osrednja figura pri napredovanju Brava v polfinale pokala je bil prav gotovo mladi vratar …