Danes se pričenja nadaljevanje tudi v Pokalu Slovenije, kjer se bosta v prvem polfinalnem paru v novogoriškem Športnem parku pomirila Gorica in Aluminij. Srečanje se bo v mestu vrtnic pričelo ob 17.15 uri. Pravico na prvem polfinalnem srečanju bo delil Dejan Balažič.


Goričani, ki so do polfinala slovenskega Pokala do sedaj izločili celjski Šampion, ter kranjski Triglav se tudi v srečanje proti Kidričanom podajajo v vlogi papirnega favorita. Goričani so svoje prvenstvene obveznosti v prejšnjem krogu opravili že v petek, ter se v miru pripravljali na današnji obračun proti Kidričanom. Varovanci Mirana Srebrniča so v petek gostili nogometaše velenjskega Triglava in doma iztržili remi, kar je gotovo dobra popotnica pred prvim polfinalnim srečanjem. V pokalnem tekmovanju so se Goričani in Kidričani srečali že sedemkrat, kar šestkrat so bili uspešnejši Primorci, kar je vsekakor še dodatna motivacija. Goričani so bili uspešnejši tudi v treh letošnjih prvenstvenih obračunih, kar še dodatno postavlja modro-bele v vlogo favoritov.

Kidričani prihajajo na prvi polfinalni obračun optimistični in na krilih težko prigarane zmage v petek doma proti Triglavu. V pokalnem tekmovanju imajo za sabo, en dvoboj več kot Goričani, saj so pričeli že v prvem krogu in do polfinala izločili Beltince, Jadran Dekane in novomeško Krko. Kidričani grejo v Novo Gorico seveda z željo, da pred povratnim dvobojem iztržijo čim ugodnejši rezultat, katerega bi lahko nadgradili naslednji četrtek pred svojimi gledalci. Varovanci Oliverja Bogatinova so nazadnje le pokazali, da znajo biti tudi učinkoviti, in ne glede na to, da so Goričani vsaj papirnati favoriti se na sever Primorske odpravljajo z željo po presenečenju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pokalni pari določeni, Celjani proti jesenskim podprvakom

V Ljubljani se je danes odvil žreb polfinala Pokala Union. Štirje preostali klubi v letos …