Današnji uvodni obračun četrtfinala pokala Slovenije bo odigran v novogoriškem Športnem parku, kjer bo Gorica lovila prednost pred črno-belimi pred povratnim obračunom, ki bo v Murski Soboti. Srečanje na severu Primorske se bo pričelo ob 16:30 uri, pravico pa bo delil David Šmajc.


Goričani črno-bele pričakujejo po porazu med vikendom, ko so klonili proti vijoličastim doma, a kljub porazu pokazali dobro predstavo. Varovancem Mirana Srebrniča je v sobotnem popoldnevu manjkala le natančnost, ki bo tokrat še kako potrebna, saj je želja Goričanov napredovanje v pokalni polfinale. V edinem letošnjem obračunu sta se tokratna nasprotnika pomirila prav v Novi Gorice, kjer so Goričani vodili že z 2:0, na koncu pa so črno-beli zabili dva zadetka, ter s tem poskrbeli za delitev točk. Goričani so v prvem krogu pokalnega tekmovanja brez večjih težav izločili tretjeligaša Plamo iz Podgrada, v prejšnjem krogu pa so bili v Vipolžah uspešnejši od Brd.

Medtem Muraši na sever Primorske prihajajo na krilih domače zmage proti velenjskemu Rudarju, ki je le še potrdila dobro formo. Črno-beli ne poznajo poraza od konca septembra in tudi v Novo Gorico prihajajo z željo, da zabijejo zadetek, ki bi jim še kako pomagal v povratnem obračunu. Četa trenerja Anteja Šimundže je iz pokalnega tekmovanja najprej izločila drugoligaša Rogaško, v prejšnjem krogu pa je bila uspešnejša od velenjskega Rudarja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pokalni pari določeni, Celjani proti jesenskim podprvakom

V Ljubljani se je danes odvil žreb polfinala Pokala Union. Štirje preostali klubi v letos …