Nogometaši Domžal in Maribora bodo jutri zvečer odigrali še zadnjo četrtfinalno tekmo pokala, kar pomeni, da bomo po koncu obračuna v Ljudskem vrtu dobili vse štiri polfinaliste. Oba trenerja se zavedata, da pokalno tekmovanje predstavlja lažjo pot do evropskih kvalifikacij, zato jutrišnjemu obračunu posvečata prav posebno pozornost.


“Cilj je napredovanje in nadaljevanje uspešne prvenstvene serije v zadnjem obdobju. Na tekmo se pripravljamo kot na prejšnje, igralci se zavedajo, da gre za nekoliko drugačno zgodbo. Ena slaba poteza lahko povzroči težave in odpelje tekmo v neželeno smer, saj bo o zmagovalcu odločala le ena tekma. Verjamem pa, da bomo tudi tokrat natančno opravili zastavljene naloge in uresničili pričakovanja,” je v izjavi pred tekmo za klubsko spletno stran poudaril mariborski strateg Radovan Karanović.

Pri Domžalčanih je pred medije stopil srbski napadalec Dejan Georgijević, ki je dejal naslednje: “Po tekmi z Bravom smo misli zelo hitro preusmerili k pokalu. To je bilo zaradi zmage oziroma načina, kako smo do nje prišli, seveda veliko lažje storiti. S sobotnimi tremi točkami smo pridobili samozavest, ki pred odločilnimi tekmami pomeni ogromno. V pokalnem tekmovanju se igra ena tekma, polfinalist bo tako nemudoma znan, glede na število zadetkov z medsebojnih tekem proti Mariboru pa bo naša pozornost morala biti na vrhuncu. Želimo si napredovati, saj osvojitev pokalne lovorike prinaša zares veliko“, je zaključil poletni novinec rumene družine.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Josipović “stopil” v glavo nogometašev Mure, uporabil zvijačo največjih vratarskih zvezd

Osrednja figura pri napredovanju Brava v polfinale pokala je bil prav gotovo mladi vratar …