Mariboru se je še četrto tekmo v nizu zgodilo, da ni dosegel več kot zadetka. Če je bil gol v mreži nasprotnika v Celju in Krškem dovolj za neodločen rezultat, v Stožicah to ni zadostovalo niti za remi. Ljubljančani so po preobratu v zaključnih minutah dobili prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije, Štajerci bodo prihodnji teden lovili gol zaostanka.


Darko Milanič je po tekmi postregel z mnenjem, da so njegovi varovanci tudi večji del drugega polčasa nadzirali potek dogodkov, a ob tem priznal, da je gostujoča zasedba v zaključnih minutah močno padla: “Občutek je, da smo nasprotniku, ki ni imel rešitve in je bil tako rekoč mrtev, omogočili, da tekmo zmaga. V zadnjih desetih minutah se je nerazumljivo zgodil padec koncentracije in v tistem trenutku smo igrali bistveno premalo in nismo delali tega, kar bi morali.”

Je mariborski strateg že našel odgovor, kaj je bilo krivo za padec osredotočenosti in posledično tudi dva zadetka za hrbtom Matka Obradovića? “Ni mi jasno, prenehali smo igrati. Pred tem smo, v drugem polčasu, ko je bilo več prostora, izpeljali nekaj zelo dobrih akcij, dosegli tudi fantastičen zadetek in takoj zatem imeli še priložnost, ko bi lahko oziroma bi morali povišati prednost. Po tem pa počasi izguba kontrole, silili smo, brez, da bi si želeli zadržati žogo in bi s tem ustvarili veliko prostora za dosego zadetka.”

Ob tem v oči bode tudi dejstvo, da menjave po vstopu v igro niso dvignile ritma, kvečjemu je bilo obratno. Ljubljančani so pritisnili na polovico Maribora, v igri katerega se je izostanek Vršiča, Vrhovca in tudi Ogrinca, ki je v prvem nastopu v derbijih pozitivno presenetil, pošteno poznal. Kljub temu je Milanič ostal optimist. “Mislim, da smo še v igri. Nismo zadovoljni, ker smo tekmo izgubili, tega si nismo želeli. Tudi potek tekme je kazal, da ne bo tako, kljub temu smo izgubili in imamo še najmanj 90 minut v Ljudskem vrtu, ko bomo skušali narediti vse, da bi napredovali v finale,” je napovedal mariborski trener.

Se lahko Olimpija po pomembni zmagi dvigne tudi v državnem prvenstvu? Milaniča bolj kot to, zanimajo predvsem napake v igri svojega moštva: “Mene v tem trenutku skrbi predvsem, zakaj smo tako popustili v zaključnih minutah. To se ne sme dogajati in to bomo morali popraviti. Na tem bomo delali, to se nam ne sme več zgoditi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…