Potem, ko sta si včeraj svojo polfinalno vstopnico zagotovila ekipi Radomelj in Aluminija, se bosta danes odigrali še dve povratni četrtfinalni tekmi slovenskega pokala.


Današnjega prvega potnika v polfinale bomo dobili v Velenju, kjer bo velenjski Rudar gostil lendavsko Nafto. Uvodni obračun je pripadel Lendavčanom, ki imajo danes izjemno priložnost, da si z še eno dobro predstavo, kot drugi drugiligaš zagotovi napredovanje v polfinale pokala. Velenjčani se v povratni obračun podajajo z še četrtim trenerjem v letošnji sezoni, ki bo skušal že danes priti do pozitivnega rezultata, s katerim bi se knapi uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Lendavčani prihajajo v Velenje s svojo računico in kot je poudaril Mitja Novinić bodo Lendavčani naredili vse, da napredujejo: »Na srečo smo si na prvi tekmi priigrali dobro izhodišče, kar nam bo vsekakor pripomoglo k našemu cilju, k napredovanju v polfinale. Dosegli smo res ogromno v tem tekmovanju in bi bilo škoda, če bi sedaj izpadli. Vse bomo dali od sebe, da bomo tudi v Velenju prikazali kvalitetno igro in napredovali v naslednji krog«

Zadnjega polfinalista bo dal pokalni derbi med Muro in Domžalami, ki se bo pričel ob 19.30 uri na Fazaneriji. Črno-beli bodo pred svojimi navijači iskali pot k zmagi, ki je nujna v kolikor se želijo uvrstiti v polfinale pokala. Domžalčani lahko v srečanje vstopijo bistveno previdnejše saj imajo prednost iz prve tekme. Edini letošnji medsebojni dvoboj v Fazaneriji so zanesljivo dobili Muraši. A tokrat gre za zelo specifično tekmo, v kateri si seveda v obeh taborih želijo napredovanja. Zagotovo nas čaka v Fazaneriji izjemno zanimiv nogometni obračun za zadnjo polfinalno vstopnico slovenskega pokala.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani pari osmine finala

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb osmine finala Pokala Slovenije. …