V polfinalu Pokala Slovenije se bosta v četrtek, 13. maja ob 20. uri na celjskem stadionu z’ Dežele pomerili ekipi Celja in Kopra.


Oboji v državnem prvenstvu ne blestijo in si z dobro predstavo v pokalu lahko popravijo svoji sezoni. To še posebej velja za Celjane, ki se bodo po šampionski lanski sezoni, letos (najverjetneje) merili v kvalifikacijah za obstanek v Prvi Ligi Telekom Slovenije. V zadnjem obdobju so Grofi pod vodstvom novega trenerja Agrona Šalje uspeli nekoliko obrniti krivuljo rezultatov in so lahko nevarni tekmec, predvsem v obračunih, kjer odloča zgolj ena tekma.

Na drugi strani se Koprčani, po sicer dobrem jesenskem delu, soočajo s krizo spomladi. Od odigranih 15-ih tekem so slavili le na treh in se nahajajo na 5. mestu, a so jim najbližji zasledovalci že tik za petami. Ob odkritih klubskih željah po Evropi, je pokal ostal še edina možnost, da se tja res prebijejo.

Celje ima v svoji vitrini eno pokalno lovoriko iz leta 2005, Koper pa je v času samostojne Slovenije zmagal trikrat, in sicer v letih 2006 in 2015, ko je v finalu premagal prav Celje in še leta 2007.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Križaj: Občutki so čudoviti

Po osvojenem pokalu smo se pogovarjali s simpatično Izabelo Križaj, ki je s svojimi preigr…