Nogometaši Celja so včeraj v Sežani z 2:0 premagali domači Tabor in se s tem uvrstili v četrtfinale Pokala Pivovarne Union. Za Celjane sta v polno merila Ester Sokler in Tjaš Begić. Na zelenici stadiona Rajko Štolfa je bil po skoraj mesecu dni odsotnosti zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice ponovno tudi celjski vezist Tamar Svetlin, ki je odigral celotno tekmo. Po uspešno prestanem prvem pokalnem izzivu v letošnji sezoni je dvajsetletnik za spletno stran NK Celje ocenil predstavo svojega moštva.


“Že pred tekmo smo vedeli, da je Sežana dobra ekipa in da je gostovanje na Krasu vselej zahtevna naloga. Poleg tega so pri Taboru pred kratkim zamenjali trenerja, kar jim je zagotovo dalo neko novo energijo in zagon, zato so bili še dodatno motivirani. Po našem prvem zadetku smo tekmo nadzorovali in nasprotniku vse do konca obračuna nismo dovolili, da bi si ustvaril konkretno priložnost,” je dejal mladi vezist, ki je iz Domžal v knežje mesto prestopil letos poleti.

“V zadnjih petnajstih minutah srečanja je nasprotnik vršil visok pritisk na naši polovici, a smo ohranili mirne glave, izsilili nekaj pametnih prekrškov, ob teh prekinitivah tudi zadihali, Sežani pa kljub pritisku nismo pustili do resne nevarnosti. Izpolnili smo svoj cilj,” je še povedal Svetlin.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani po polfinalno vstopnico v Ljudski vrt

Nogometaši Domžal in Maribora bodo jutri zvečer odigrali še zadnjo četrtfinalno tekmo poka…