Nogometaši Maribora so v drugem krogu Pokala Pivovarne Union gostovali pri lanskoletnem prvoligašu NK Rudar. Štajerci so upravičili vlogo favorita in se z zanesljivo zmago 0:3 uvrstili v četrtfinale tekmovanja, ki bo na sporedu spomladi.


“Uspešno smo naredili prvi korak v pokalnem tekmovanju, z več razlogi za zadovoljstvo. Zaradi zmage, zaradi dobro izkoriščene priložnosti igralcev, ki niso bili v začetni enajsterici v primerjavi z zadnjo tekmo proti Gorici. Dobro vemo, kako specifično je pokalno tekmovanje, takšne tekme so lahko zelo nepredvidljive. Če dobiš gol, se hitro lahko zaplete. Skoraj 60 minut smo bili aktivni in iskali pot do mreže, na koncu je rezultat pomenil ustrezen odraz dogodkov,” je svoje fante pohvalil trener Maribora Mauro Camoranesi.

Camoranesi je po tekmi izpostavil tudi izjemno močno orožje Maribora: “Veliko delamo na tem. Vedeli smo, da ima Rudar veliko mladih igralcev, kar lahko poveča možnost kakšne napake ali manjše zbranosti v določenih situacijah. Prekinitve so lahko zelo pomembne za otvoritev tekme oz. lažje nadaljevanje in me veseli, da smo jih po dvoboju z Gorico tudi tokrat izkoristili kot našo prednost.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žiga Rebevšek
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Pokal Slovenije Brežice – Olimpija

Olimpija je po boljšem izvajanju strelov iz enajstih metrov, iz tekmovanaj Pokala Slovenij…