Na zadnji tekmi osmine finala slovenskega pokalnega tekmovanja so v Slovenski Bistrici pri tamkajšnjem drugoligašu gostovali nogometaši Brava. V domačem taboru so šokirali ekipo iz slovenske prestolnice in se v četrtfinalu pridružili Celju, Mariboru, Olimpiji, Kopru, Rogaški, Primorju in Aluminiju.


Kety Emmi & Impol Bistrica : Bravo 1:0 (0:0)
Martinčič (57′)

Bistrica: Dabanovič, Maher, Vidmar, Zajšek, Havelka, Kapun, Bračko (Ciganović 60′), Korošec (Ferčič 46′), Pesjak (Janežič 46′), Martinčič (Sakji Rayan 69′), Kukovec (Kuliš 46′)

Bravo: Lubej Fink, Trontelj, Jakšić (Katinić 77′), Vodeb, Selan (G. Trdin 58′), K. Trdin, Kurtović, Svetlin (Bušnja 77′), Marjanac (Kramarič 58′), Kurež, Štor (Flakus Bosilj 58′)

Ljubljančani so v prvem delu tekme sicer imeli manjšo premoč, toda ta je bila bolj jalova. Bili so več pri žogi, toda kakšne resnejše priložnosti si niso uspeli ustvariti. V 57. minuti je sledila velika napaka Kristjana Trdina, ki jo je izkoristil Jaša Martinčič in svoje moštvo nekoliko presenetljivo popeljal do vodstva. 

To je sprožilo alarme v taboru Šiškarjev, zato se je Aleš Arnol nemudoma odločil za trojno zamenjavo. Gostje so nato dvignili nivo igre in si ustvarili precej priložnosti za izenačenje, ki pa niso bile izkoriščene. Najprej se je Martin Kramarič znašel iz oči v oči z Jakom Dabanovičem, sinom nekdanjega slovenskega reprezentanta Mladena Dabanoviča, a mu je ta strel odbil. Nato je sledila še velika priložnost Davida Flakusa Bosilja, ki je ob strelu povsem zgrešil žogo, a se je ta od domačega nogometaša odbila v vratnico.

V 78. minuti je ponovno zapretil gostujoči kapetan, a je njegov atraktiven poskus zgrešil nasprotnikova vrata. Tik za tem so zapretili tudi Bistričani, toda strel Roka Maherja je zletel mimo gola Gala Lubeja Finka. V končnici tekme so se domači nogometaši uspešno branili in imeli odgovor na vse ljubljanske napade. Srečanje se je tako končalo z minimalno, a hkrati ogromno zmago Bistrice.

Goran Stanković je tako na svojem debitantskem nastopu na klopi Bistrice prišel do velikega skalpa ljubljanskega Brava, hkrati pa tudi do zgodovinske uvrstitve med 8 najboljših ekip v pokalnem tekmovanju. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Simon Valant
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Novem mestu in Lendavi pričetek 23. kroga 2. SNL

Pričetek 23. kroga 2. SNL se bo odvil v Lendavi in Novem mestu. Krka bo gostila Dob, Nafta…