Drugi dvoboj polfinala Pokala Slovenije bo na sporedu jutri, v Kidričevem se bosta v prvem srečanju pomerila lanskoletna finalista, Aluminij in ljubljanska Olimpija. Nasprotnika sta se v pokalnem tekmovanju pomerila že trikrat, vsakokrat pa so slavili zeleno-beli.


Šumarji so imeli nekoliko daljšo pot do polfinala, saj so odigrali srečanje več. Najprej so uspeli izločiti Grad, nato pa še Korotan Prevalje. V četrtfinalu so se pomerili s prvoligašem iz Krškega, po tem ko sta se obe srečanji končali brez zmagovalca, je Aluminij napredoval po zaslugi zadetkov v gosteh. Letos je Aluminij že gostil aktualne državne in pokalne prvake, v Kidričevem so slavili kar s 6:2.

Tudi v letošnji sezoni je cilj Olimpije uvrstitev v finale, kjer bi nastopili že tretjo sezono zapored in branili naslov pokalnega prvaka. Z zmago v Stožicah z rezultatom s 6:1 so dosegli najvišjo zmago v finalu Pokala Slovenije. Ljubljančani se za naslov borijo tako v državnem prvenstvu, kjer za vodilnimi zaostajajo osem točk, kot tudi v pokalnem tekmovanju. V Kidričevo se odpravljajo z dobro popotnico, saj so v soboto slavili zmago v Domžalah. Ljubljančani so na poti do polfinala uspeli izločiti kranjski Triglav in v dveh dvobojih tretjeligaša iz Kopra. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez prenosa pokala bodo ostali številni Slovenci

NZS je danes sporočila točne termine zaključka pokala, ki bo odigran v Nacionalnem nogomet…