Danes bo v Kidričevem znan drugi udeleženec finala pokala. Ali se bodo z ljubljansko Olimpijo, ki se je v finale uvrstila včeraj v Celju pomerili Kidričani ali Goričani? Srečanje v Kidričevem se prične ob 17.15 uri, pravico bo delil Bojan Mertik.


Nogometaši Aluminija bodo danes pred svojimi navijači proti Goričanom napadali še drugo uvrstitev v finale pokala po letu 2002, ko so v finalu pokala igrali ravno proti Novogoričanom. Kidričani so v zadnjem tednu dvignili svojo formo, najprej so doma premagali Triglav, prejšnji teden so slavili v Novi Gorici z 2:1, med vikendom sicer morali priznati premoč Velenjčanom, a pokazali, da se lahko danes ob dobri igri povsem upravičeno nadejajo napredovanja v finale pokalnega tekmovanja. Največji adut Oliverja Bogatinova bo prav gotovo ganski napadalec Ibrahim Mensah, ki je zadel na vseh zadnjih treh srečanjih.

Varovanci Mirana Srebrniča, prihajajo v Kidričevo samo z eno mislijo in to je, da preobrnejo rezultat iz prve tekme, ter se na koncu veselijo napredovanja v finale pokala. Novogoričani tako v Kidričevem napadajo peti finale v zgodovini kluba, branilec Uroš Celcer pa še vedno meni, da so možnosti za napredovanje 50:50: »Še vedno menim, da so možnosti 50:50. Morali bomo prevzeti pobudo, a hkrati tudi paziti na protinapade tekmeca. Vsekakor verjamem v pozitiven razplet.«

Lahko šumari zadržijo minimalno prednost in se veselijo napredovanja v finale pokala? Ali bodo Novogoričani v Kidričevem nadoknadili zaostanek, ter še petič zaigrali v pokalnem finalu?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…