Danes bo v Kidričevem znan drugi udeleženec finala pokala. Ali se bodo z ljubljansko Olimpijo, ki se je v finale uvrstila včeraj v Celju pomerili Kidričani ali Goričani? Srečanje v Kidričevem se prične ob 17.15 uri, pravico bo delil Bojan Mertik.

Nogometaši Aluminija bodo danes pred svojimi navijači proti Goričanom napadali še drugo uvrstitev v finale pokala po letu 2002, ko so v finalu pokala igrali ravno proti Novogoričanom. Kidričani so v zadnjem tednu dvignili svojo formo, najprej so doma premagali Triglav, prejšnji teden so slavili v Novi Gorici z 2:1, med vikendom sicer morali priznati premoč Velenjčanom, a pokazali, da se lahko danes ob dobri igri povsem upravičeno nadejajo napredovanja v finale pokalnega tekmovanja. Največji adut Oliverja Bogatinova bo prav gotovo ganski napadalec Ibrahim Mensah, ki je zadel na vseh zadnjih treh srečanjih.

Varovanci Mirana Srebrniča, prihajajo v Kidričevo samo z eno mislijo in to je, da preobrnejo rezultat iz prve tekme, ter se na koncu veselijo napredovanja v finale pokala. Novogoričani tako v Kidričevem napadajo peti finale v zgodovini kluba, branilec Uroš Celcer pa še vedno meni, da so možnosti za napredovanje 50:50: »Še vedno menim, da so možnosti 50:50. Morali bomo prevzeti pobudo, a hkrati tudi paziti na protinapade tekmeca. Vsekakor verjamem v pozitiven razplet.«

Lahko šumari zadržijo minimalno prednost in se veselijo napredovanja v finale pokala? Ali bodo Novogoričani v Kidričevem nadoknadili zaostanek, ter še petič zaigrali v pokalnem finalu?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija preko Aluminija do dvojne krone

Nogometaši ljubljanske Olimpije so proti Aluminiju v finalu pokala Nogometne zveze Sloveni…