V soboto in nedeljo so nogometaši v I. MNL Murska Sobota odigrali 1. krog. Največja sprememba v ligi je zagotovo administrativna priključitev NŠ Mure, kar pa nekateri klubi niso sprejeli z odobravanjem. Največ pozornosti je tako zbudila tekma med NŠ Muro in GMT Bogojino, ki pa sta se razšli z neodločenim izidom 0:0. Na Fazaneriji se je zbralo pričakovanih nekaj manj kot 400 gledalcev, med njimi tudi pristaši GMT Bogojine, ki so po koncu tekme svojim nogometašem navdušeni zaploskali.


Poleg srečanja v Murski Soboti je bilo odigranih še šest preostalih parov. Največ zadetkov so gledalci videli v Tišini, kjer je domača Tišina-Partizan visoko z 1-4 izgubila proti ekipi Aqua-Ižakovci. Vsi zadetki so padli v 2. polčasu. Za goste je bil po dvakrat uspešen Dejan Škafar, ki je en zadetek dosegel iz enajstmetrovke, po enkrat pa sta zadela Mitja Kosi in Davor Horvat, za domačine pa je v polno zadel Aljoša Šebjanič. Poleg Aqua-Ižakovci so v gosteh zabeležili zmago še igralci ŠNK Bakovci, ki so z 2-1 premagali Slatino iz Radenec. Za domačine je zadel Tomaž Muhič, za goste pa sta zmago pristreljala Mitja Lukač in Jernej Balažic. V gosteh so uspeli zmagati še igralci Keme Puconec, ki so z minimalnim rezultatom 1-0 premagali Niros Cankovo. Edini zadetek je dosegel Uroš Recek iz enajstmetrovke.

Najvišjo domačo zmago pa je dosegla ekipa Lesoplast Križevci, ki je kar s 4-0 odpravila Hodoš. Za domačine so bili uspešni Aleks Vegi Kalamar, Damjan Sabo, Aljoša Vöröš in Mihael Šlihthuber. Še drugo domačo zmago v tem krogu je zabeležila ekipa Serdica Kl.Šinko, ki je s 3-0 odpravila Šalovce. Zadetke so dosegli Matej Marič, Mišel Legenič in Uroš Skledar. Poleg že prej omenjenega remija v Murski Soboti, se je neodločeno končala še tekma med Gančani in Goričanko. Obe ekipi sta dosegli po en zadetek in si razdelili točke. Domačine je v vodstvo popeljal Denis Dugonjić, za goste pa je pred koncem srečanja izenačil Nikolas Buček Huber.

V prvem krogu je bilo skupaj doseženih 18 zadetkov, od tega trije iz najstrožje kazni.

Rezultati 1. kroga I. Medobčinske nogometne lige Murska Sobota
SLATINA : ŠNK BAKOVCI 1:2 (0:1)
Muhič (62); Lukač (10), Balažic (64)
SERDICA KL. ŠINKO : ŠALOVCI 3:0 (1:0)
Marič (18), Legenič (53), Skledar (67)
NŠ MURA : GMT BOGOJINA 0:0 (0:0)
NIROS CANKOVA : KEMA PUCONCI 0:1 (0:0)
Recek (59 pen.)
TIŠINA-PARTIZAN : AQUA-IŽAKOVCI 1:4 (0:0)
Šebjanič (72); Škafar (56 pen. in 60), Kosi (68), Horvat (89)
GANČANI : GORIČANKA 1:1 (0:0)
Dugonjić (53); Buček Huber (84 pen.)
LESOPLAST KRIŽEVCI : HODOŠ 4:0 (1:0)
Vegi Kalamar (43), Sabo (47), Vöröš (63), Šlihthuber (89)

Avtor: Izidor Beseda
Foto: Aleš Cipot

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Črnic okrepil vrste štajerskega nižjeligaša

Nekdanji slovenski reprezentant Matic Črnic se ponovno vrača na slovenske nogometne zeleni…