V soboto in nedeljo so nogometaši v I. MNL Murska Sobota odigrali 1. krog. Največja sprememba v ligi je zagotovo administrativna priključitev NŠ Mure, kar pa nekateri klubi niso sprejeli z odobravanjem. Največ pozornosti je tako zbudila tekma med NŠ Muro in GMT Bogojino, ki pa sta se razšli z neodločenim izidom 0:0. Na Fazaneriji se je zbralo pričakovanih nekaj manj kot 400 gledalcev, med njimi tudi pristaši GMT Bogojine, ki so po koncu tekme svojim nogometašem navdušeni zaploskali.


Poleg srečanja v Murski Soboti je bilo odigranih še šest preostalih parov. Največ zadetkov so gledalci videli v Tišini, kjer je domača Tišina-Partizan visoko z 1-4 izgubila proti ekipi Aqua-Ižakovci. Vsi zadetki so padli v 2. polčasu. Za goste je bil po dvakrat uspešen Dejan Škafar, ki je en zadetek dosegel iz enajstmetrovke, po enkrat pa sta zadela Mitja Kosi in Davor Horvat, za domačine pa je v polno zadel Aljoša Šebjanič. Poleg Aqua-Ižakovci so v gosteh zabeležili zmago še igralci ŠNK Bakovci, ki so z 2-1 premagali Slatino iz Radenec. Za domačine je zadel Tomaž Muhič, za goste pa sta zmago pristreljala Mitja Lukač in Jernej Balažic. V gosteh so uspeli zmagati še igralci Keme Puconec, ki so z minimalnim rezultatom 1-0 premagali Niros Cankovo. Edini zadetek je dosegel Uroš Recek iz enajstmetrovke.

Najvišjo domačo zmago pa je dosegla ekipa Lesoplast Križevci, ki je kar s 4-0 odpravila Hodoš. Za domačine so bili uspešni Aleks Vegi Kalamar, Damjan Sabo, Aljoša Vöröš in Mihael Šlihthuber. Še drugo domačo zmago v tem krogu je zabeležila ekipa Serdica Kl.Šinko, ki je s 3-0 odpravila Šalovce. Zadetke so dosegli Matej Marič, Mišel Legenič in Uroš Skledar. Poleg že prej omenjenega remija v Murski Soboti, se je neodločeno končala še tekma med Gančani in Goričanko. Obe ekipi sta dosegli po en zadetek in si razdelili točke. Domačine je v vodstvo popeljal Denis Dugonjić, za goste pa je pred koncem srečanja izenačil Nikolas Buček Huber.

V prvem krogu je bilo skupaj doseženih 18 zadetkov, od tega trije iz najstrožje kazni.

Rezultati 1. kroga I. Medobčinske nogometne lige Murska Sobota
SLATINA : ŠNK BAKOVCI 1:2 (0:1)
Muhič (62); Lukač (10), Balažic (64)
SERDICA KL. ŠINKO : ŠALOVCI 3:0 (1:0)
Marič (18), Legenič (53), Skledar (67)
NŠ MURA : GMT BOGOJINA 0:0 (0:0)
NIROS CANKOVA : KEMA PUCONCI 0:1 (0:0)
Recek (59 pen.)
TIŠINA-PARTIZAN : AQUA-IŽAKOVCI 1:4 (0:0)
Šebjanič (72); Škafar (56 pen. in 60), Kosi (68), Horvat (89)
GANČANI : GORIČANKA 1:1 (0:0)
Dugonjić (53); Buček Huber (84 pen.)
LESOPLAST KRIŽEVCI : HODOŠ 4:0 (1:0)
Vegi Kalamar (43), Sabo (47), Vöröš (63), Šlihthuber (89)

Avtor: Izidor Beseda
Foto: Aleš Cipot

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani iz Švice s tremi zadetki zaostanka

Mladinska liga prvakov se ni pričela po željal slovenskih prvakov do 19 let, saj so Domžal…