Murskosoboška Mura je na dobi poti, da si zagotovi napredovanje v 3. SNL vzhod, ki jo bodo v prihodnji sezoni sestavljali klubi iz MNZ Lendava in Murska Sobota.


Črno-belim kaže zelo dobro, saj dva kroga pred koncem v 1. MNL Murska Sobota zasedajo drugo mesto. V novo formirano 3. SNL vzhod peljejo prva tri mesta, Mura pa ima pred četrtouvrščenimi Bakovci trenutno štiri točke prednosti. A kot poroča pomurski spletni portal Sobotainfo, naj bi si Mura že zagotovila napredovanje, saj vodilna Serdica in drugouvrščeni Hodoš naj ne bi izpolnjevala pogojev za napredovanje. Kakorkoli že, tudi če trditve ne držijo, so nogometaši Mure blizu napredovanja med tretjeligaše, saj so pod vodstvom trenerja Nedeljka Topića nanizali pet zaporednih zmag, napredovanje pa lahko potrdijo že v nedeljo, ko gostujejo pri Ižakovcih.

V prihodnji sezoni bi lahko prekmurski ljubitelji znova spremljali kar nekaj tradicionalnih derbijev, saj se bodo Muraši v primeru napredovanja pomerili tudi s starimi rivali iz Lendave in Beltincev. In kaj lahko se zgodi, da bo tretjeligaške obračune znova spremljalo več gledalcev, kot pa srečanja Prve lige Telekom Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji prvoligaš z odmevno okrepitvijo

Na slovenskih nogometnih igriščih bo spomladi igral tudi nekdanji vezist Maribora Dejan Šk…