V 1. GNL je med 12 ekipami naslov jesenskega prvaka osvojil NK Šobec Lesce, drugo mesto je presenetljivo osvojil novinec Bled Hirter, na repu razpredelnice pa je NK Naklo, ki je po osamosvojitvi Slovenije celo igral v prvi ligi, s 3 točkami. V 2. GNL je na vrhu Podbrezje.


Po enajstih krogih 1. GNL je naslov jesenskega prvaka osvojil NK Šobec Lesce. Rdeče-črni so z devetimi zmagami, remijem in porazom na dobri poti, da po štirih letih znova napredujejo v 3. SNL. Drugo mesto je presenetljivo osvojil novinec Bled Hirter, ki je lani še igral v 2. GNL, za vodilnim zaostaja 6 točk. Na odličnem tretjem mestu je s 17 točkami pristal Velesovo, saj je trener Rudi Puhar pred začetkom sezone uspešno prevetril prvo postavo. V svojih vrstah pa imajo tudi najboljšega strelca 1. GNL Anžeta Šimenca, ki je dosegel 12 zadetkov. Enako število točk kot Velesovo imata tudi Visoko in Britof, ki je edini na domačem igrišču uspel premagati favorizirane Lešane. Takoj za njima je s 14 točkami na šestem mestu Bohinj, ki mu tesno sledi Ločan iz Škofje Loke. Čeprav gre za klub z dolgoletno tradicijo (80-letnica obstoja), je v zadnjih letih doživel nagel vzpon. Opazno je dejstvo, da se veliko mladih Ločanov zanima za nogomet in ga želi igrati, zato tekmovanja potekajo z vsemi selekcijami. Na osmem mestu, kar je manj od pričakovanj, bo prezimil NK Niko Železniki, ki so v zadnjem krogu jesenskega dela 1. GNL z minimalnim 1:0 izidom premagali ekipo Ločana. Ekipa bo prezimila na 8. mestu kar je manj od pričakovanj. V klubu se šušlja da naj bi predsednik svoje igralce, v želji po bolših rezultatih, letos odpeljal pa 14-dnevne priprave. NK Žiri, ki je jesenski del končal na devetem mestu, je po štiridesetih letih ostal brez prvega in edinega glavnega sponzorja Alpina d.d. Tik pred novim letom 2014 pa je bilo spremenjeno še ime kluba – Nogometni klub Žiri. Posledica preimenovanja sta tudi nov grb in žig. Potem sledita Jesenice in Bitnje. Na zadnjem 12. mestu pa se brez zmage, s tremi remiji in kar osmimi porazi nahaja Naklo, ki je v zlatih časa obstoja kluba igral celo v prvi slovenski ligi. Omenjeni klub je imel na začetku sezone kar nekaj težav: odslovili so vodjo mladinskega centra Boruta Šepetavca, klub je zapustilo glavnina igralcev, zato so morali na hitro sestaviti precej prenovljeno ekipo. Članska ekipa, ki jo čaka ogorčen boj za obstanek v ligi, bo v spomladanski del krenila z novim trenerjem. Draga Pušića, ki bo odslej vodil mladinsko ekipo, je na trenerskem stolčku zamenjal Ciril Žontar.

V 2. GNL bo na prvem mestu  s 15 točkami prezimil Podbrezje, Kondor Godešič s točko manj je drugi, na tretjem mestu pa je DLN (Društvo ljubiteljev nogometa, ki prihaja iz Šenčurja).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Trboveljski Rudar s spektakularnim napredovanjem nazaj v 3. SNL!

Rudar iz Trbovelj, nekoč že član slovenske prvoligaške scene, je nedavno gostoval v Šiški,…